Νέα βιβλία από τους πρώτους στόχους του Κουράκη στο υπ. Παιδείας

Νέα βιβλία από τους πρώτους στόχους του Κουράκη στο υπ. Παιδείας

Διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών

Νέα βιβλία από τους πρώτους στόχους του Κουράκη στο υπ. Παιδείας
Νέα βιβλία και το μάθημα των θρησκευτικών από τα πρώτα θέματα που βάζει στο τραπέζι του διαλόγου ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης και η βουλευτής  των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη επεσήμαναν από κοινού  την άμεση ανάγκη σύστασης  επιστημονικών ομάδων για την επανεξέταση της ύλης και τη συγγραφή νέων βιβλίων

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το μάθημα των Θρησκευτικών. Ο κ. Κουράκης διαβεβαίωσε την κ. Ξουλίδου ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει ο χαρακτήρας του μαθήματος, ο οποίος παραμένει υποχρεωτικός και οι όποιες ρυθμίσεις αποσκοπούν στο να διευκολυνθούν οι αλλόθρησκοι μαθητές. Επίσης, συμφώνησε με την κ. Ξουλίδου στην πρότασή της ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε οι μαθητές που δεν παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών, να απασχολούνται δημιουργικά την ώρα εκείνη σε κάποιο άλλο μάθημα.

Κλείσιμο
Ο  κ. Κουράκης αναφέρθηκε στην  κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στην Α΄ και Β΄ Λυκείου και στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, επισημαίνοντας ότι θα μπουν κριτήρια ώστε να διασφαλιστεί η ισονομία και η δίκαιη αντιμετώπιση όλων.

Η κ  Ξουλίδου, όπως ανακοίνωσε, επικρότησε τη δέσμευση του υπουργού για επιστροφή στις σχολικές αίθουσες των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Και οι δύο  εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με κοινό στόχο την επίλυση των σοβαρών θεμάτων της παιδείας, ενώ στοίχημα αποτελεί η έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς χωρίς κενά στα σχολεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης