Χαλάει ο καιρός από σήμερα - Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Χαλάει ο καιρός από σήμερα - Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Χαλάει ο καιρός από σήμερα - Έρχονται καταιγίδες και χιόνια
Βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.


Αναλυτικά η σημερινή πρόγνωση του καιρού:
Κλείσιμο
Αττική
Αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι και μετά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Από το απόγευμα αναμένονται και καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά. Τη νύχτα θα πέσουν χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί και κατά περιόδους ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα «δώσουν» τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται κυρίως για τις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές, οι οποίες στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείχνει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα έχουν σήμερα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από 1.200 μετρά), της δυτικής Στερεάς (πάνω από 900 μετρά), ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο το θερμόμετρο θα δείχνει 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως από το βράδυ όποτε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, θα έχουν σήμερα Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα από το πρωί και θα ενταθούν πάλι τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη
Αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους πυκνές (περίπου πάνω από 400 μέτρα υψόμετρο). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Βαθμιαία στα δυτικά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης