Πρωτοφανές ενδιαφέρον για τις εκλογές στην Ελλάδα

Πρωτοφανές ενδιαφέρον για τις εκλογές στην Ελλάδα

876 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές από 45 χώρες, αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος από αυτόν στις εκλογές του 2012 λαμβάνουν τις θέσεις τους για την πιο κρίσιμη εκλογική διαμάχη 

Πρωτοφανές ενδιαφέρον για τις εκλογές στην Ελλάδα
Ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εργασίες στο επιβλητικό κτίριο του  Ζαππείου Μεγάρου που στον χώρο του θα φιλοξενηθούν εκατοντάδες δημοσιογράφοι μαζί με τα συνεργεία τους οι οποίοι  θα καλύψουν δημοσιογραφικά τις κρίσιμες Ελληνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. 

Για το σκοπό αυτό η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Προβολής έχει διαμορφώσει κατάλληλα τους χώρους του ιστορικού κτιρίου, που εγκαινιάστηκε  την 20η Οκτωβρίου του 1888 με έξοδα του Βορειοηπειρώτη Εθνικού Ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα για τον Εθνικό σκοπό της διοργάνωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα.
Κλείσιμο



Οι εντυπωσιακοί χώροι του Ζαππείου Μεγάρου έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσουν τους δημοσιογράφους από όλον τον πλανήτη, οι οποίοι στην διάθεση τους θα έχουν δυο αίθουσες εργασίας και μια αίθουσα συνεντεύξεων καθώς και τον χώρο του λεγόμενου Περιστυλίου στο οποίο θα μπορούν να βγαίνουν σε ζωντανή μετάδοση. 





Το εντυπωσιακό για τα ελληνικά δεδομένα κέντρο τύπου κόστισε 77.000 ευρώ και αποτελείται από  δύο αίθουσες εργασίας 220 θέσεων και μια αίθουσα συνεντεύξεων 120 θέσεις, πλήρως διαμορφωμένες και εξοπλισμένες  για την κάλυψη των γεγονότων καθώς και catering για τις ανάγκες σε καφεΐνη των ανταποκριτών.  

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Προβολής το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ ήταν τόσο μεγάλο,  που για την εξυπηρέτηση και των 876 ανταποκριτών, ίσως να μην είναι επαρκής και ο τεράστιος εξοπλισμός στο Κέντρο Τύπου, ο οποίος περιλαμβάνει πάνω από 200 Η/Υ με ενσύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν Wi-Fi σε όλο το Ζάππειο Μέγαρο.




Συγκεκριμένα ο εξοπλισμός του Κέντρου Τύπου απαρτίζεται από 45 τηλεφωνικές γραμμές, 100 Η/Υ με ελεύθερο ιντερνέτ, ενσύρματο δίκτυο για 200 Η/Υ, ασύρματο δίκτυο για επιπλέον 250 συσκευές νέας τεχνολογίας (tablet, smartphones, laptop), 4 συσκευές  fax, 15 εκτυπωτές, 2 φωτοαντιγραφικά μηχανήματα , 13 τηλεοράσεις plasma, 2 plasmawalls τα οποία αποτελούνται από 9 οθόνες το καθένα για την παρακολούθηση 9 διαφορετικών καναλιών και συνοδεύονται από 400 δέκτες και τα αντίστοιχα ακουστικά, 6 ραδιοφωνικούς θαλάμους καθώς και 6 τερματικά του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων. 






Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και προβολής  έχουν διαπιστευτεί 876 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές  από 45 χώρες αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος από αυτόν στις εκλογές του 2012. Οι 497 είναι ξένοι δημοσιογράφοι ενώ 231 είναι έλληνες. Συνολικά στο χώρο του Ζαππείου βρίσκονται 27 πρακτορεία ειδήσεων, 100 τηλεοπτικά κανάλια 27 ραδιοφωνικοί σταθμοί και 84 εφημερίδες/περιοδικά. 




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης