Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον αρχηγό των τζιχαντιστών του Βελγίου;

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον αρχηγό των τζιχαντιστών του Βελγίου;

Τα συνεχή τηλεφωνήματα από Βρυξέλλες προς Αθήνα πρόδωσαν τον συλληφθέντα - Αναμένεται η ταυτοποίηση DNA και αποτυπωμάτων του υπόπτου από τις Βρυξέλλες - Ο Μαροκινός ισλαμιστής και άλλοι τρεις ομοεθνείς του προσήχθησαν από διαμέρισμα στο Παγκράτι

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον αρχηγό των τζιχαντιστών του Βελγίου;
Τον αρχηγό του πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο φαίνεται ότι έχει συλλάβει η Ελληνική Αστυνομία. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία του προσαχθέντος Μαροκινού που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στο Παγκράτι και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, αλλά και η διασταύρωση των τηλεφωνημάτων που έγινε από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα οδηγούν σε αυτόν!

Η Ελληνική Αστυνομία έχει στείλει DNA και τα αποτυπώματα του -προς το παρόν- προσαχθέντος στις βελγικές αρχές, προκειμένου να διασταυρωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το πρόσωπο που κρατείται από τις αστυνομικές αρχές της χώρας είναι ο επικίνδυνος τρομοκράτης.

Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις. Η ΕΛΑΣ περιμένει από την αστυνομία του Βελγίου την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού και των αποτυπωμάτων για να επιβεβαιώσει επισήμως ότι συνελήφθη ο αδιστακτος τζιχαντιστής.

Νωρίτερα, για το συγκεκριμένο θέμα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κορυφής στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, η ηγεσία της ΕΛΑΣ και στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Κλείσιμο
Εκτός από τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» των τζιχαντιστών του Βελγίου η Ελληνική Αστυνομία έχει προσαγάγει άλλους τρεις Μαροκινούς υπηκόους μετά από κατεπείγον σήμα της Europol.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές έφτασαν στην Ελλάδα από τα πολλά τηλεφωνήματα που έγιναν από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα.



Για οργάνωση του πυρήνα από την Ελλάδα ή την Τουρκία είχαν κάνει λόγο νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βελγίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες από το Βέλγιο πρόκειται για έναν 27χρονο Βέλγο μαροκινής καταγωγής που μεγάλωσε στο Μόλενμπεεκ, μια λαϊκή συνοικία των Βρυξελλών έχοντας εμφανιστεί σε πολλά προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους στο Ίντερνετ.

Σημειώνεται ότι καθημερινά η ελληνική αστυνομία καοι άλλες αρχές έρχονται σε επαφή με ευρωπαϊκές υπηρεσίες για το ενδεχόμενο κάποιοι από τους καταζητούμενους φανατικούς μαχητές να έχουν περάσει από την Ελλάδα και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά την υπόθεση του Παρισιού έφτασε και δεύτερο σήμα από τη Europol που έλεγε να ενταθούν οι έλεγχοι καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι από τους φανατικούς τζιχαντιστές ενδέχεται να ξεκίνησαν από την Ελλάδα.



Την υπόθεση με τους προσαχθέντες διαχειρίζεται το αρχηγείο της ΕΛΑΣ με άκρα μυστικότητα και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης