Ερχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Ερχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός αναμένεται να σημειώσει βαθμιαία βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα και από τα βόρεια, ενώ αναμένεται σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας

Ερχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ η οποία προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να σημειώσει βαθμιαία βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα και από τα βόρεια, ενώ αναμένεται σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
Κλείσιμο

Στην
Αττική
αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενούς βροχής από το βράδυ κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά θα στραφούν βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στη
Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν πιθανώς τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από το μεσημέρι στα 5 με 7 μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Δυτική και την Ανατολική Μακεδονία, καθώς και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ πιθανώς να σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση θα σημειωθεί τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι και από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα και από τα βόρεια βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα και από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα στην ανατολική και νότια χώρα αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που γρήγορα θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση στα ανατολικά, ενώ τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης