Έρευνα-εξπρές για το επεισόδιο με τα ΜΑΤ και τον περιπτερά

Έρευνα-εξπρές για το επεισόδιο με τα ΜΑΤ και τον περιπτερά

Σοκάρουν οι εικόνες με άνδρες των ΜΑΤ όχι μόνο να κλέβουν νερά από περίπτερο αλλά να δέρνουν και τον υπάλληλο όταν διαμαρτύρεται - «Θα κλέψετε τα νερά με τη βία;» αναρωτιέται ο υπάλληλος - Ο επικεφαλής της διμοιρίας δεν απαντά και τον σπρώχνει λέγοντας του να κάνει πίσω

Έρευνα-εξπρές για το επεισόδιο με τα ΜΑΤ και τον περιπτερά
Με δύο έρευνες-εξπρές επιχειρεί η ΕΛΑΣ να ρίξει φως στα όσα σοκαριστικά κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στα Εξάρχεια με άνδρες των ΜΑΤ να φαίνονται να χτυπούν ανελέητα εργαζόμενο σε περίπτερο και να παίρνουν με το «έτσι θέλω» νερά από τα ψυγεία χωρίς να τα πληρώσουν. 

Η πρώτη για διαδικαστικά τυπικούς λόγους έχει τη μορφή της διοικητικής έρευνας.

Παράλληλα έρευνα διεξάγει και το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων με στόχο να διερευνήσει ρόλους, ενέργειες και πρόσωπα, προκειμένου ν' αποδοθούν και ποινικές ευθύνες. 

Κλείσιμο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από μια εσωτερική έρευνα έχει βρεθεί και η διμοιρία, αλλά και ο αστυνομικός που φέρεται να πρωτοστατεί σε επεισόδιο βίας και αυθαιρεσίας, ο οποίος ωστόσο φέρεται να παραθέτει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η εκδοχή που δίνουν οι άνδρες των ΜΑΤ είναι ότι άφησαν χρήματα αλλά ο υπάλληλος δεν θέλησε να τους εξυπηρετήσει.

Στο βίντεο που ακολουθεί (μετά το 1΄50΄΄) ο νεαρός υπάλληλος του περιπτέρου ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς την ώρα που τον ξυλοκοπούν: «Εδώ δουλεύω. Είμαι του περιπτέρου». Αφού γλιτώνει τα χειρότερα ο ίδιος νεαρός ακούγεται να ρωτά τους αστυνομικούς «Θα κλέψετε τα νερά με τη βία;», με τον επικεφαλής των ΜΑΤ να μην απαντά και να τον σπρώχνει λέγοντας του να κάνει πίσω. 

Ο ίδιος επιμένει δείχνοντας και εκείνους που πήραν τα νερά και επιμένοντας ότι δουλεύει στο περίπτερο, αλλά οι συνάδελφοι των δραστών τον κρατούν περιορισμένο και του λένε να σταματήσει. 



Συνδικαλιστής αστυνομικός: Θα έπρεπε να συλληφθεί ο περιπτεράς που δεν πήρε τα χρήματα για τα νερά

Οι αστυνομικοι που συμμετείχαν στο πρωτοφανές επεισόδιο στα Εξάρχεια με τον ξυλοδαρμό περιπτεριούχου όταν τους κατηγόρησε ότι του κλέβουν τα νερά ζήτησαν τη σύλληψή του επειδή δεν πήρε τα χρήματα που υποστηρίζουν ότι του άφησαν.

Αυτό αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών Σταύρος Μπαλάσκας προσθέτοντας ότι αυτό προβλέπει κανονικά ο νόμος αλλά ο επικεφαλής της διμοιρίας δεν το έκανε.

Σύμφωνα με τον κύριο Μπαλάσκα που επικαλέστηκε μαρτυρίες συναδέλφων του «έβγαλαν χρήματα και τα άφησαν στο περίπτερο αλλά ο ιδιοκτήτης δεν θέλησε να τα πάρει».

Ο κύριος Μπαλάσκας χαρακτήρισε λάθος την αντίδραση των αστυνομικών υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να φύγουν από το σημείο όταν συνάντησαν την άρνηση αυτή αν και προσέθεσε ότι ήταν και λάθος του περιπτερά που δεν πήρε τα χρήματα που του άφησαν.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης