Φιλοσοφική Αθηνών: Καθηγητές έκαναν μάθημα στο πάρκινγκ της σχολής!

Φιλοσοφική Αθηνών: Καθηγητές έκαναν μάθημα στο πάρκινγκ της σχολής!

Κίνηση-μήνυμα ενάντια στο 24ωρο «λουκέτο» που αποφάσισαν για την Πέμπτη φοιτητές αριστερών παρατάξεων ως πράξη στήριξης της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ

Φιλοσοφική Αθηνών: Καθηγητές έκαναν μάθημα στο πάρκινγκ της σχολής!
Δυο τουλάχιστον σχολές του πανεπιστήμιου της Αθήνας την Πέμπτη πραγματοποίησαν 24ωρη κατάληψη. Φοιτητές σε Φιλοσοφική και Χημικό χθες θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους στις εξαγγελίες του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Φορτσάκη, κράτησαν κλειστά τα ιδρύματά τους, στηρίζοντας την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Ομως, πέρα από αυτούς τους φοιτητές υπήρξαν και σπουδαστές που άπαντώντας στο «λουκέτο» στη Φιλοσοφική έκαναν μάθημα στο πάρκινγκ της σχολής τους! Το μάθημα αυτό, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το διοργάνωσαν καθηγητές του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας.  Οι φοιτητές που κάθισαν στο πεζούλι, μάλιστα, παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα για την Ιστορία της Παιδείας.

Η κίνηση αυτή των καθηγητών δείχνει ότι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για πρώτη φορά με έμπρακτο τρόπο κατά της απόφασης των φοιτητών αριστερών παρατάξεων να βάλουν λουκέτο στη σχολή τους, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα φύλαξης που προωθεί ο κ. Φορτσάκης.

Κλείσιμο

Πηγή φωτογραφίας: Καθημερινή

Αξίζει να σημειωθεί πως για την κατάληψη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποφάσισε την Τετάρτη η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου. Οι φοιτητές αντιδρούν «στην αντιδημοκρατική και αυταρχική πρυτανική αρχή». Από το αποτέλεσμα της συνέλευσης -ψήφισαν μόλις 516 φοιτητές ενώ οι εγγεγραμμένοι ξεπερνούν τις 10.000- προκύπτει ότι με μικρή συμμετοχή προκρίθηκε το Ενωτικό-Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο των φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έναντι εκείνου του ΜΑΣ (ΚΝΕ). Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρεί ότι η συνέλευση είναι παράνομη. Βέβαια, η απόφαση πρωτοκολλήθηκε από την κοσμητεία.

Μπροστά στην είσοδο της Φιλοσοφικής οι λιγοστοί φοιτητές που περιφρουρούσαν το «λουκέτο» αντιμετώπισαν τις αντιδράσεις των συμφοιτητών τους αλλά και καθηγητών. Βέβαια, υπήρχαν και πανεπιστημιακοί που επικρότησαν το κλείσιμο της σχολής, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλησαν να πάρουν ευθέως θέση. Υπήρξαν, όμως, και εκείνοι που βροντοφώναξαν «Σχολές ανοιχτές. Φτάνει πια»! όπως έγραφαν τα χαρτιά-αυτοσχέδια πανό από καθηγήτριες της σχολής. «Οφείλουμε να κάνουμε το μάθημά μας. Ας μην επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα. Γι’ αυτό με πληρώνει το ελληνικό κράτος, για να είμαι σήμερα στη δουλειά μου», δήλωσε η Μαρίζα Φουντοπούλου, πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.


Πηγή φωτογραφίας: Καθημερινή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης