Εξωδικαστικά τα βρήκε ο Καλλιμανόπουλος με τη σέξι γραμματέα του

Εξωδικαστικά τα βρήκε ο Καλλιμανόπουλος με τη σέξι γραμματέα του

Δείτε φωτογραφίες - Το ροζ σκάνδαλο τάραξε ΗΠΑ και Βρετανία - Η 26χρονη σήμερα Αντελαϊντ είχε κάνει αγωγή στον Ελληνα εφοπλιστή υποστηρίζοντας ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά παραθέτοντας διάφορα περιστατικά – Εκείνος πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την για κλοπή πολύτιμων λίθων και σημαντικών χρηματικών ποσών

Εξωδικαστικά τα βρήκε ο Καλλιμανόπουλος με τη σέξι γραμματέα του
Με εξωδικαστικό συμβιβασμό έληξε τελικά η πολύκροτη υπόθεση του Ελληνα εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου, με την πρώην γραμματέα του Αντελαϊντ Γουόμπολτ. Το «ερωτικό σκάνδαλο», όπως χαρακτηρίστηκε από διεθνή μέσα, έφερε στις αίθουσες των δικαστηρίων τον 77χρονο σήμερα εφοπλιστή και την πρώην υπάλληλό του, η οποία τον είχε καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση. 

Μετά από τρία χρόνια δικαστικής διαμάχης οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθούν οι ακριβείς όροι του. Το ροζ σκάνδαλο που τάραξε ΗΠΑ και Βρετανία ξεκίνησε όταν η 23χρονη τότε πανέμορφη όσο και φιλόδοξη γραμματέας του κατηγόρησε τον Ελληνα μεγιστάνα ότι την κυνηγούσε ολόγυμνος στην πολυτελή θαλαμηγό του. Την ίδια στιγμή ο 74χρονος τότε εφοπλιστής περνούσε στην αντεπίθεση απαντώντας ότι του έκλεψε διαμάντια και χρήματα από το σπίτι του.

Κλείσιμο


Η 26χρονη σήμερα Αντελαϊντ είχε κάνει αγωγή στον Ελληνα εφοπλιστή υποστηρίζοντας ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά παραθέτοντας διάφορα περιστατικά. Οι δικηγόροι της μάλιστα είχαν φροντίσει να διαρρεύσουν στα μέσα ενημέρωσης πιπεράτες λεπτομέρειες από όσα υποστήριζε ότι είχε υποστεί η πελάτισσά τους. Από την πλευρά του ο Ελληνας εφοπλιστής δεν άργησε να περάσει στην αντεπίθεση, συνδέοντας την παραμονή της σέξι γραμματέως στην εταιρεία του με κλοπή διαμαντιών και χρημάτων.



Στα πιπεράτα περιστατικά που αναφέρονταν στην αγωγή της Αντελαϊντ Γουόμπολτ, εντύπωση προκάλεσε στην κοινή γνώμη το περιστατικό εκείνο που διαδραματίστηκε τον Αύγουστο του 2009, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της νεαρής με τη θαλαμηγό του εφοπλιστή. Η σκηνή που αναφερόταν στα δικόγραφα της αγωγής ήταν αν μη τι άλλο αποκαλυπτική. Σύμφωνα με την ξανθιά γραμματέα, την ώρα που διάβαζε ένα βιβλίο σήκωσε το βλέμμα της και αντίκρισε τα γεννητικά όργανα του εφοπλιστή σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό της.

Το δεύτερο πιπεράτο περιστατικό που ανέφερε στην αγωγή της συνέβη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στις Μπαχάμες τον Φεβρουάριο του 2011. Για το περιστατικό αυτό είχε αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της στο «ΘΕΜΑ» τον Νοέμβριο του 2011: «Αυτό το ταξίδι ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό μου έχει συμβεί τα χρόνια που δούλεψα στην εταιρεία αυτού του ανθρώπου, γιατί αυτή τη φορά ο κ. Καλλιμανόπουλος ήταν μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά. Ηταν ένα οικογενειακό ταξίδι αλλά λόγω της φύσης της δουλειάς έπρεπε να είμαι εκεί και να τον ενημερώνω για οτιδήποτε είχε να κάνει με την εταιρεία. Αυτή τη φορά είχε νοικιάσει μια βίλα. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είχαν βγει βόλτα και εγώ είχα πάρει ρεπό το συγκεκριμένο απόγευμα για να συναντήσω έναν φίλο μου στο νησί. Εκανα ντους και άρχισα να στεγνώνω τα μαλλιά μου όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκε μέσα ο κ. Καλλιμανόπουλος ολόγυμνος. Των ρώτησα τι ήθελε εκεί και με ρώτησε αν μου αρέσει γυμνός. Ενιωσα πολύ άβολα και φοβισμένη, οπότε βγήκα έξω από το δωμάτιο και άρχισα να τρέχω. Αρχισε να με ακολουθεί, αλλά σκέφτηκα ότι επειδή μπορεί να γύρναγε η οικογένειά του από στιγμή σε στιγμή, θα σταμάταγε να με κυνηγάει, φοβούμενος τα όσα θα ακολουθούσαν. Ευτυχώς είχα δίκιο κι έτσι με άφησε ήσυχη. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και σε ένα ταξίδι στις Σπέτσες όπου επενέβη ο γιος του».



Φυσικά ο κ. Καλλιμανόπουλος  δεν άφησε την πρώην γραμματέα του να υποστηρίζει και να λέει ό,τι θέλει, αλλά μέσω των δικηγόρων του ανταπάντησε με αγωγή στην οποία αφού αρνήθηκε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες της, πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την για κλοπή πολύτιμων λίθων και σημαντικών χρηματικών ποσών. 

Κύκλοι από το περιβάλλον του Ελληνα εφοπλιστή υποστήριξαν στο «ΘΕΜΑ» πως η διαρροή των δήθεν πιπεράτων αποκαλύψεων της «Χάιντι» που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή μέσα έγινε από τους δικηγόρους της νεαρής κοπέλας γιατί πίστεψαν πως επρόκειτο για ένα ροζ σκάνδαλο ανάλογο, ίσως και πιο ακριβοθώρητο, από εκείνο του Ντομινίκ Στρος Καν, αλλά δυστυχώς έπεσαν έξω.



Η Αντελαϊντ Γουόμπολτ εργάστηκε στην ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Καλλιμανόπουλου από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 όταν και απολύθηκε. Στη συνέχεια προχώρησε στις καταγγελίες και από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και πριν από λίγους μήνες η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια, όταν και οι δύο πλευρές τα βρήκαν εξωδικαστικά.

Σήμερα ο κ. Καλλιμανόπουλος συνεχίζει να ασχολείται με τη ναυτιλιακή του εταιρεία αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο, ενώ η 26χρονη Αντελαϊντ Γουόμπολτ βρίσκεται στο Λος Αντζελες και εργάζεται σε εταιρεία dealer που πωλούν από ιδιωτικά αεροσκάφη μέχρι πίνακες σε εκατομμυριούχους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κ. Καλλιμανόπουλος είναι δεύτερης γενιάς εφοπλιστής με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, ιδιαίτερα στα Καλάβρυτα, και διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του. Εχει αδυναμία στις ωραίες γυναίκες και είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε παντρεμένος με την εκθαμβωτική Δανέζα ηθοποιό Ανέτ Στρόιμπεργκ, κλώνο της Μπριζίτ Μπαρντό και πρώην σύζυγο του γυναικοκατακτητή Γάλλου σκηνοθέτη Ροζέ Βαντίμ, με την οποία απέκτησε και ένα παιδί.



Πολλοί άνθρωποι του εφοπλισμού τον αποκαλούν «γίγα» και, παρά την ταραχώδη  προσωπική ζωή του, δείχνει να απολαμβάνει τον σεβασμό των ομολόγων του. Για κάποιους είναι τολμηρός, για άλλους επιτυχημένος και για ορισμένους αμφιλεγόμενος. Ωστόσο, από τα δεκατέσσερα πλοία του στόλου του, στα εννέα έχει υψωμένη την ελληνική σημαία δείχνοντας με κάθε τρόπο ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει τη χώρα του. Αρκετά ριψοκίνδυνος, μια και το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρέθηκε στο μάτι των αμερικανικών αρχών αφού κατασχέθηκε δεξαμενόπλοιό του στο Τέξας επειδή μετέφερε κουρδικό πετρέλαιο χωρίς την έγκριση της Βαγδάτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης