Σκοπιανοί διαρρήκτες «ρήμαξαν» το Κιλκίς

Σκοπιανοί διαρρήκτες «ρήμαξαν» το Κιλκίς

Έμπαιναν κάθε τρεις και λίγο παράνομα στην ελληνική επικράτεια από αφύλακτα σημεία της μεθορίου, έκλεβαν και επέστρεφαν στην πατρίδα τους...

Σκοπιανοί διαρρήκτες «ρήμαξαν» το Κιλκίς
Έμπαιναν κάθε τρεις και λίγο παράνομα στην ελληνική επικράτεια από αφύλακτα σημεία της μεθορίου, έκλεβαν και επέστρεφαν στην πατρίδα τους τρεις Σκοπιανοί που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. να κινούνται με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, συνελήφθη ένας 32χρονος από τη FYROM, ενώ οι δυο ομοεθνείς του ηλικίας 35 και 21 κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται. Όπως διαπιστώθηκε, η κλοπή του αυτοκινήτου από τον 74χρονο ιδιοκτήτη του που κλήθηκε να το παραλάβει, δεν ήταν η μόνη καθώς είχαν διαπράξει και έξι διαρρήξεις από τις 19 Αυγούστου, όταν ξεκίνησαν τις επιδρομές τους στην ευρύτερη περιοχή της Δοϊράνης και των Μουριών Κιλκίς.

Η δράση τους είχε ξεκινήσει από το σπίτι ενός 52χρονου, απ’ όπου έκλεψαν 550 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ και δύο κινητά, ένα από τα οποία βρέθηκε στην κατοχή του 32χρονου. Στη συνέχεια, διέρρηξαν δυο εκκλησίες και άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό από το παγκάρι της μιας και 500 ευρώ από το παγκάρι της άλλης. Από ένα δημοτικό αναψυκτήριο που διέρρηξαν έκλεψαν 70 ευρώ και διάφορα είδη συνολικής αξίας 100 ευρώ, από ένα Κ.Α.Π.Η. πήραν40 ευρώ και διάφορα είδη αξίας 280 ευρώ και από το ανθοπωλείο μιας 47χρονης πήραν 710 ευρώ, κοσμήματα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 2.090 ευρώ.

Ο 32χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ η έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των τριών Σκοπιανών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης