Μεσσηνία: Σε ολονύχτια επιφυλακή η Πυροσβεστική για την μεγάλη πυρκαγιά

Μεσσηνία: Σε ολονύχτια επιφυλακή η Πυροσβεστική για την μεγάλη πυρκαγιά

Κάηκαν περισσότερα από 2.000 στρέμματα - Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί - Απειλήθηκε νωρίτερα το μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης 


Μεσσηνία: Σε ολονύχτια επιφυλακή η Πυροσβεστική για την μεγάλη πυρκαγιά
Μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στο χωριό Ζερμπίσια Μεσσηνίας, έξω από το Μελιγαλά στη Μεσσήνη. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες πάντως των πυροσβεστικών δυνάμεων η πυρκαγιά απομακρύνθηκε από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και από τις κατοικημένες περιοχές. Ως σύμμαχο οι πυροσβέστες έχουν πλέον και τον άνεμο που κόπασε και διευκόλυνε το έργο τους.

Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί περισσότερα από 2.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνων, ενώ καλύτερη εικόνα θα έχει η Πυροσβεστική με το πρώτο φως της ημέρας, όταν θα ξεκινήσουν και πάλι οι εναέριες επιχειρήσεις.

Νωρίτερα, η πυρκαγιά έφτασε πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν προληπτικά τέσσερις μικροί οικισμοί. Πρόκειται για τα χωριά Μαυρομάτι, Κροντήρες, Δανηλαίϊκα και Γκολέμη.


Κλείσιμο
 
Επίσης απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το παλαιό μοναστήρι της Παναγίας της Βουλκανιώτισας.

Στο πύρινο μέτωπο υπάρχουν ισχυρές επίγειες κι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο, υδροφόρες των Δήμων και του στρατού, καθώς και εθελοντές πολίτες.


Ειδικότερα, στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούν 90 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο, 38 οχήματα, δύο υδροφόρα και ένα μηχάνημα από τους ΟΤΑ, ενώ αποσύρθηκαν οι εναέριες δυνάμεις.

Επίσης, στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 50 στρατιώτες, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., των τοπικών αρχών και εθελοντικές ομάδες της περιοχής, ενώ όλες οι Υπηρεσίες της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου τέθηκαν σε επιφυλακή και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, νέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα στην θέση Ασούταινα, κοντά στο Ραυτόπουλο Τριφυλίας.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, καίει σε βουνοπλαγιά με πουρνάρια και δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης στην Παναγίτσα Αρκαδίας και καίει δασική έκταση. Μάχη να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο δίνουν δώδεκα πυροσβέστες με έξι οχήματα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης