Μπουτάρης: «Ντροπή που δεν υπάρχει ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη»

Μπουτάρης: «Ντροπή που δεν υπάρχει ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη»

Στις προθέσεις του να γίνουν μουσεία ισλαμικής τέχνης το Αλατζά Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί -  Ο Τούρκος υπ. Υγείας κάλεσε τους Έλληνες γιατρούς να πάνε στην Τουρκία για να κάνουν την ειδικότητά τους

Μπουτάρης: «Ντροπή που δεν υπάρχει ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη»
Σε εκδήλωση μαζί με τον τούρκο υπουργό υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη σχέση της πόλης με την Τουρκία. 

Συγκεκριμένα στη συζήτηση που έγινε μεταξύ τους, ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι «ντροπή που δεν υπάρχει κάποιο ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη», ενώ αργότερα πρόσθεσε πως είναι στις προθέσεις του να γίνουν μουσεία ισλαμικής τέχνης το Αλατζά Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί. 

«Οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι συνεταίροι μας», προσέθεσε ο κ. Μπουτάρης, ενώ σε αντίθεση με τον μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος υποστήριξε την ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ.

Κλείσιμο
Από τη μεριά του, ο Τούρκος υπουργός κάλεσε τους Έλληνες γιατρούς να πάνε στην Τουρκία για να κάνουν την ειδικότητά τους και να επανδρώσουν τα τούρκικα νοσοκομεία. Επίσης έκανε επίσημη πρόσκληση στον Γιάννη Μπουτάρη να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη και να γνωρίσει τον πρωθυπουργό και να φάνε μαζί στον Βόσπορο. Πριν από αυτό ωστόσο, έκανε μια μικρή παρατήρηση στον δήμαρχο χαριτολογώντας, λέγοντας του πως μυρίζει έντονα τσιγάρο!

Πηγή seleo.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης