Ο Τσίπρας διαδηλώνει για το Ισραήλ με παλαιστινιακό μαντήλι

Ο Τσίπρας διαδηλώνει για το Ισραήλ με παλαιστινιακό μαντήλι

2.500 άτομα πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βασιλίσσης Σοφίας και την αμερικανική πρεσβεία - «Πρέπει να σταματήσει άμεσα η θηριωδία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Τσίπρας διαδηλώνει για το Ισραήλ με παλαιστινιακό μαντήλι
Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να έχει στους ώμους του ένα παλαιστινιακό μαντήλι («καφίγια»), πραγματοποιήθηκε νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα και τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων με κεντρικό σύνθημα «Κάτω η δολοφονική πολιτική του Ισραήλ».

Έξω από την αμερικανική πρεσβεία βρέθηκαν περί τα 2.500 άτομα που πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βασιλίσσης Σοφίας. Στην πορεία συμμετείχαν μεταναστευτικές οργανώσεις κόμματα της Αριστεράς, σωματεία εργαζομένων και αρκετοί Παλαιστίνιοι.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει άμεσα η θηριωδία στην Παλαιστίνη: «Η Παλαιστίνη είναι σε διαρκή πόλεμο και ο πόλεμος πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Η θηριωδία αυτή δεν είναι ανεκτή όταν σκοτώνονται άμαχοι, παιδιά σε παραλίες. Δε μπορούμε να μένουμε απαθείς. Αν αυτό συμβαίνει σήμερα στη μια πλευρά της Μεσογείου, αύριο μπορεί να συμβεί στη δική μας πλευρά. Ένα σημαντικό κομμάτι του ισραηλινού λαού εναντιώνεται στη θηριωδία και ζητά άμεση, δίκαιη και βιώσιμη λύση με τη δημιουργία ενός δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 όπως προβλέπουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Στην πορεία βρίσκονταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης. 






























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης