Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν οι λογιστές

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν οι λογιστές

Ζητούν να δοθεί επιπλέον μια εβδομάδα παράταση καθώς οι εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις φτάνουν τις 300.000 και όχι τις 100.000 που υποστηρίζει το υπουργείο

 Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν οι λογιστές
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί για δεύτερη ημέρα, λογιστές και φοροτεχνικοί στο υπουργείο Οικονομικών στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας.

Σύμφωνα με τους λογιστές, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Σαβαΐδου θα τους συνάντηση στις 18:30 το απόγευμα. 

Οι φοροτεχνικοί ζητούν να δοθεί επιπλέον μια εβδομάδα παράταση καθώς, σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις οι εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις φτάνουν τις 300.000 και όχι τις 100.000 που υποστηρίζει το υπουργείο ενώ -όπως τονίζουν ο συνήγορος του πολίτη με απόφασή του, που κοινοποίησε και στο υπουργείο Οικονομικών- ζητά από το υπουργείο, να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης για εύλογο χρονικό διάστημα, συνυπολογίζοντας την κατα 48 ημέρες καθυστέρηση του ηλεκτρονικού συστήματος.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ήταν να ανοίξει στη 1 Φεβρουαρίου και άνοιξε στις 28 Μαρτίου διάφορα 48 ημερών και χωρίς να δοθεί παράταση έκλεισε κανονικά στις 14 Ιουλίου. Έτσι οι λογιστές διαμαρτυρόμενοι έξω απο το υπουργείο για δεύτερη φορά ζητούν να δοθεί μια εβδομάδα παράταση για τις χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις που θα αναγκαστούν να πληρώσουν και φόρο.




Έγγραφο συνηγόρου του πολίτη























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης