Ενας στους τρεις Έλληνες δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή

Ενας στους τρεις Έλληνες δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή

Τι αποκαλύπτει έρευνα του Παρατηρητηρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. που διεξήχθη το 2013

Ενας στους τρεις Έλληνες δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή
Το 34,4% των Ελλήνων, δηλαδή, περίπου ένας στους τρεις δηλώνει, ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή του ηλεκτρονικό υπολογιστή, ούτε και το Διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. που διεξήχθη το 2013, σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες.

Περισσότερες είναι οι γυναίκες (40,8%) που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ Ίντερνετ, ενώ οι άνδρες σε ποσοστό 35,9% δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο.

Κλείσιμο
Αντίστοιχα, το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιούν τακτικά το ίντερνετ, παρουσιάζει αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό, με αποτέλεσμα το 81% των χρηστών να το χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά.

Ο προσωπικός υπολογιστής παραμένει η πιο δημοφιλής συσκευή πρόσβασης στο διαδίκτυο (ποσοστό 91,5% των χρηστών), ενώ χάρη στην τεχνολογία 3G και στα «έξυπνα κινητά» αυξάνεται σημαντικά πλέον και η πρόσβαση μέσω κινητών συσκευών (18,7%)...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης