Βίντεο: Σώμα με σώμα πάλεψαν οι καθαρίστριες με τα ΜΑΤ

Βίντεο: Σώμα με σώμα πάλεψαν οι καθαρίστριες με τα ΜΑΤ

Δείτε αστυνομικό να φωνάζει: «Να συλληφθεί η κυρία!» και τις συγκεντρωμένες έξω από το υπουργείο Οικονομικών να φωνάζουν: «Πιάστε τώρα τους φοροφυγάδες και στις καθαρίστριες αφήστε τους κουβάδες»

Βίντεο: Σώμα με σώμα πάλεψαν οι καθαρίστριες με τα ΜΑΤ
Η πρώτη συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με τους εκπροσώπους της Τρόικας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 16:30 στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών στην οδό Νίκης. Ομως οι συγκεντρωμένες γυναίκες, πρώην εργαζόμενες στο υπουργείο Οικονομικών, ήταν αποφασισμένες να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στους τεχνοκράτες που αποφάσισαν και εισηγήθηκαν την απόλυσή των καθαριστριών.

Οι διαδηλώτριες προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο Οικονομικών. Εκαναν ό,τι μπορούσαν για να κάμψουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να μην αφήσουν να κατέβει το ρολό έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να μην κλείσει η είσοδος του κυβερνητικού κτιρίου. Στο βίντεο διάρκειας 6'40'' που ακολουθεί θα δείτε έναν από τους επικεφαλής των αστυνομικών να φωνάζει: «Να συλληφθεί η κυρία, συλλάβετε την κυρία από δω!».

«Σιγά μην φοβηθώ, δεν φεύγω από δω αν δεν δικαιωθώ», απάντησαν εν χορώ οι καθαρίστριες. Σχεδόν σώμα με σώμα πάλεψαν οι καθαρίστριες με τα ΜΑΤ. Δύο από τις γυναίκες είχαν βάλει τα σώματα και τα χέρια τους κάτω από το ρολλό για να μην επιτρέψουν να μπλοκάρει η πρόσβαση προς το υπουργείο Οικονομικών. «Θα μου κόψεις το χέρι! Μην με σπρώχνεις ρε!» και συνθήματα όπως: «Πιάστε τώρα τους φοροφυγάδες και στις καθαρίστριες αφήστε τους κουβάδες» που οι συγκεντρωμένες φώναζαν με όλη τη δύναμή τους...

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Κλείσιμο


Οι απολυμένες καθαρίστριες, οι οποίες το πρωί μοίρασαν φυλλάδια σε τουρίστες στην Ακρόπολη, επέστρεψαν το μεσημέρι στην οδό Νίκης όπου αντιλήφθηκαν ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου κατέβαζαν τα ρολά της εισόδου, λόγω της επίσκεψης της Τρόικας. 

Στην προσπάθειά τους να κρατήσουν ανοιχτή την είσοδο και να μπουν στο υπουργείο, άμεση ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν μία απολυμένη καθαρίστρια στη ΓΑΔΑ, η οποία τελικώς συνελήφθη για απρόκλητη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της Αρχής και εξύβριση -ανάμεσα σε άλλα.

Η προγραμματισμένη για τις 16:30 συνάντηση του υπ. Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους εκπροσώπους της Τρόικας ξεκίνησε μετά τις 17:00 το απόγευμα. 












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης