Ηράκλειο: Ελεύθερος 21χρονος παρά τον βιασμό ηλικιωμένης - Διαμαρτυρίες από τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας

Ηράκλειο: Ελεύθερος 21χρονος παρά τον βιασμό ηλικιωμένης - Διαμαρτυρίες από τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας

Οι συγγενείς της 78χρονης, άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται μέσα στην δικαστική αίθουσα, όταν συνειδητοποίησαν ότι ο νεαρός παρά την ποινή που του επιβλήθηκε θα αφεθεί ελεύθερος

Ηράκλειο: Ελεύθερος 21χρονος παρά τον βιασμό ηλικιωμένης - Διαμαρτυρίες από τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας
Έντονη ήταν η αντίδραση των συγγενών της ηλικιωμένης από το Πετροκεφάλι, μετά την καταδίκη, σε φυλάκιση 7 ετών με αναστολή, του 21χρονου για τον βιασμό και την ληστρική εκβίαση σε βάρος της άτυχης γυναίκας.

Οι συγγενείς της 78χρονης, άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται μέσα στην δικαστική αίθουσα, όταν συνειδητοποίησαν ότι ο νεαρός παρά την ποινή που του επιβλήθηκε θα αφεθεί ελεύθερος αφού το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε, η έφεση που θα ασκήσει να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κλείσιμο
Στο στόχαστρο των παιδιών και των εγγονιών της άτυχης ηλικιωμένης βρέθηκαν  τόσο ο 21χρονος όσο και ο δικηγόρος του, Γιώργος Κοκοσάλης." Την μάνα μου την έφαγε αυτός!", φώναζε η κόρη του θύματος απευθυνόμενη στον δράστη ενώ οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο δικαστήριο προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τους αγανακτισμένους συγγενείς για να μην πλησιάσουν τον νεαρό. Μάλιστα αποχωρώντας από την δικαστική αίθουσα θέλησαν να προσεγγίσουν τα γραφεία των δικαστών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση, όμως τους απέτρεψαν και πάλι οι αστυνομικοί. Στην δικαστική αίθουσα παρέμειναν οι γονείς, οι παπούδες και τα αδέρφια του 21χρονου, οι οποίοι και φυγαδεύτηκαν από πλαϊνή πόρτα του δικαστικού μεγάρου για την αποφυγή επεισοδίων, δεδομένου στην είσοδο παρέμεναν οι συγγενείς του θύματος.

Η ποινή

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ομόφωνα έκρινε ένοχο τον 21χρονο για την πράξη του βιασμού, ενώ για την πράξη της ληστρικής εκβίασης η ετυμηγορία ήταν και πάλι ένοχος με τη διαφορά όμως, ότι μειοψήφισε ένα από τα μέλη του δικαστηρίου που είχε την άποψή ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί αθώος. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον νεαρό ναυαγοσώστη, το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών. Αποδεχόμενο δε, το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης με το οποίο συμφώνησε και η εισαγγελέας της έδρας, αποφάσισε η έφεση που θα ασκήσει ο 21χρονος να έχει αναστέλουσα δύναμη, με την επιβολή όμως περιοριστικών όρων. Συγκεκριμένα το δικαστήριο του απαγόρευσε να μεταβαίνει στο Πετροκεφάλι και να συναστρέφεται με συγγενείς του θύματος. Θα πρέπει να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Επίσης υποχρεώνεται να παρακολουθεί πρόγραμμα ψυχικής υγείας στο Ηράκλειο για το οποίο θα συντάσσεται κάθε μήνα, έκθεση με την εξέλιξη του. Επιπλέον θα πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ μέχρι τις 23 Ιουλίου, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του 21χρονου, επισημαίνοντας ότι από τη διαδικασία αποδείχθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος του νεαρού, και κανένας από τους ισχυρισμούς του 21χρονου.


"Καλύτερα στο Εφετείο"

Την πίστη ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί καλύτερα για τον πελάτη του, όταν θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το δικαστήριο, εξέφρασε λίγη ώρα μετά το τέλος της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Κοκοσάλης. "Ηταν μια διφορούμενη υπόθεση", τόνισε. "Είχαμε δύο εκ διαμέτρου αντίθετους ισχυρισμούς, Μόνο ο Θεός, ο φερόμενος ως δράστης και η παθούσα που δεν είναι πια στη ζωή, θα μπορούσαν να μας πουν τι ακριβώς έγινε", είπε. "Στο Εφετείο θα πάνε πολύ καλύτερα τα πράγματα. Και το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος σημαίνει πολλά", κατέληξε.

 
"Δεν έκανα έγκλημα"

"Δεν έχω κάνει έγκλημα. Αν έκανα λάθος ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια" είπε απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο νεαρός ήταν εμφανώς ψυχολογικά φορτισμένος και έκλεγε συνεχώς.

Παραδέχτηκε ότι έχει ηθική ευθύνη για όσα συνέβησαν και ότι όλα τα έκανε για τα χρήματα που του έδινε η ηλικιωμένη για να συνευρίσκονται. "Το ξέρω δεν ήταν σωστό αλλά είχα γλυκαθεί από τα χρήματα", είπε, προσθέτοντας ότι η ηλικιωμένη επιδίωξε τις μεταξύ τους συναντήσεις,

Υποστήριξε ότι συνευρέθηκαν πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2011. Στη συνέχεια έφυγε φαντάρος και όταν επέστρεψε συναντήθηκαν άλλες δυο φορες. Την τελευταία φορά - όπως υποστήριξε - τον προσκάλεσε λέγοντάς του "θα σε περιμένω ό,τι ώρα και αν είναι και θα έχω ανοιχτό το παράθυρο" Ο ίδιος όπως είπε πήγε στις 2.30 τα ξημερώματα και της ξεκαθάρισε ότι έχει σοβαρή σχέση και ότι θέλει να σταματήσουν τις συνευρέσεις. Ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα το αποδέχτηκε, του ζήτησε όμως να συνευρεθούν μια τελευταία φορά και του έδωσε χρήματα. Ο νεαρός είπε ότι η ηλικιωμένη ζήτησε να έχουν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή και εκείνος θύμωσε, της πέταξε τα χρήματα και φεύγοντας την άκουσε να του λέει "αυτό θα το πληρώσεις". Την επομένη όπως είπε, αστυνομικοί τον βρήκαν και του ζήτησαν γενετικό υλικό. 

Ο ίδιος θεωρεί όπως είπε, ότι η ηλικιωμένη ήθελε να τον εκδικηθεί και να τον εκφοβίσει για να γυρίσει πίσω. Ο 21χρονος όταν ερωτήθηκε από τη πρόεδρο του δικαστηρίου γιατί όλα αυτά δεν τα είπε στην ανάκριση ανέφερε ότι ντρεπόταν και δεν ανέφερε τίποτα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η κλινική ψυχολόγος κ. Βαλαβάνη που ανέφερε ότι σύμφωνα με την κρίση της, όσα είπε ο 21χρονος όντως συνέβησαν. Μάλιστα τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δεν θεωρεί σεξουαλική πράξη αυτό που ισχυρίστηκε ότι συνέβαινε με την ηλικιωμένη, ενώ υποστήριξε ότι σίγουρα υπάρχει θέμα ψυχικήςς διαταραχή για τον 21χρονο καθώς όλα αυτά που έγιναν δεν ειναι φυσιολογικά. 

Η εισαγγελέας έδρας ήταν ιδιαίτερα επικριτική με την ψυχολόγο τονίζοντας ότι δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένα όσα είπε ο νεαρός χωρίς να έχει εικόνα της παθούσας. 
 

Εντάσεις και λιποθυμίες 

Οι πρώτες καταθέσεις συνοδεύτηκαν από εντάσεις και λιποθυμίες από την πλευρά των συγγενών της άτυχης γυναίκας με αποτέλεσμα η έδρα να διακόψει τη διαδικασία. Η ένταση δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της εξέτασης της γειτόνισσας τους θύματος από τον συνήγορο του κατηγορουμένου Γιώργο Κοκοσάλη με τις ερωτήσεις που της απεύθυνε να προκαλούν οργή στου συγγενείς της.

Απο την πρώτη στιγμή ο νεαρός από τον Μακρύ Γιαλό που κάθεται στο εδώλιο, κατηγορούμενος για τις βαρύτατες αυτές πράξεις του βιασμού και της ληστείας έδειχνε ιδιαίτερα αναστατωμένος. 

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κατέθεσαν δυο παιδιά της άτυχης γυναίκας καθώς και η νύφη της. Όπως ανέφερε η τελευταία το μοιραιο ξημέρωμα βρήκαν την ηλικιωμένη σε πολύ άσχημη κατάσταση ενώ πέρασαν ώρες μέχρι να τους πει τι είχε συμβεί περιγράφοντας στη συνέχεια ότι ο 21χρονος μπήκε στο σπίτι της με φακό την υποχρέωση να του δώσει 5 ευρώ και να δεχτεί τις ασελγείς πράξεις του. Η ίδια ανέφερε πως αυτή η περιπέτεια ήταν το τέλος για την 78χρονη που έφυγε από τη ζωή 3 μηνες αργότερα.

Η γειτόνισσα της άτυχης γυναίκας ανέφερε ότι πρωτη φορά είδε δράστη και πως η 78χρονη αρχικά δεν ήθελε να πει τι της συνέβη γιατί φοβόταν ότι τα παιδιά της θα τον σκότωναν.

Πηγή: cretalive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης