Τον πανικό σκόρπισε στα Δεμένικα της Πάτρας ένας επίδοξος εμπρηστής που εισέβαλε σε ένα γραφείο στο οποίο βρίσκονταν και μικρά παιδιά, κρατώντας ένα μπιτόνι γεμάτο με βενζίνη και απειλώντας να βάλει φωτιά!
Ο εκτός εαυτού άνδρας είναι αδελφός του ιδιοκτήτη με τον οποίο βρίσκεται στα μαχαίρια, λόγω περιουσιακών διαφορών.
Ο δράστης αναζητούσε τον αδελφό του και εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου και διαθέτει εργοστάσιο στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας, αλλά στο γραφείο βρίσκονταν μόνο ο ανιψιός του και μια γυναίκα με δυο μικρά παιδιά, τα οποία άρχισαν να κλαίνε γοερά! Στην περιοχή σήμανε συναγερμός και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε ο αδελφός του επίδοξου εμπρηστή που, με τη βοήθεια και άλλων, τον ακινητοποίησαν.
Το επεισόδιο τελείωσε προσωρινά, με τον δράστη να δηλώνει πως έχει ηρεμήσει και να αποχωρεί χωρίς να κληθεί η Αστυνομία. Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψε και άρχισε πάλι να απειλεί, με αποτέλεσμα να έρθει στα χέρια με τον αδελφό του και εργαζόμενους που τον ξυλοκόπησαν και τον απομάκρυναν από την επιχείρηση.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας