Ηράκλειο: Ο Κινέζος πρωθυπουργός πρώτος επισκέπτης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου

Ηράκλειο: Ο Κινέζος πρωθυπουργός πρώτος επισκέπτης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου

«Τιμή μου που βρίσκομαι σε αυτό το Μουσείο» δήλωσε ο Λι Κετσιάνγκ

 Kύπρος: Απειλητικές επιστολές με στόχο πολιτικούς
Ηράκλειο: Ο Κινέζος πρωθυπουργός πρώτος επισκέπτης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου
Η τελετή των εγκαινίων του  νέου αρχαιολογικού μουσείου του Ηρακλείου αποτέλεσαν την επόμενη στάση του πρωθυπουργού της Κίνας Λι Κετσιάνγκ μετά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού το μεσημέρι του Σαββάτου.



Κλείσιμο
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι σε αυτό το Μουσείο που διαθέτει όλα αυτά τα πολύτιμα πολιτιστικά αγαθά. Επίσης, θέλω να πω ότι ευχαριστούμε θερμά τους Κρητικούς για την βοήθεια που μας παρείχε στον επαναπατρισμό 13.000 συμπατριωτών μας τον Φεβρουάριο του 2011 με τις ταραχές της Λιβύης. Συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά ότι η Ελλάδα και η Κίνα έχουν παρόμοιες αξίες στην φιλοσοφία», επεσήμανε ο κ. Λι Κετσιάνγκ.



Νωρίτερα στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι ο μινωικός πολιτισμός αποτελεί λαμπρό κεφάλαιο στη διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού ενώ τόνισε στον κ. Λι Κετσιάνγκ ότι «σας υποδέχομαι σαν τον πρώτο επισκέπτη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου».



Παράλληλα ο κ. Σαμαράς ανέφερε για τα 61 πολιτιστικά έργα που εκτελούνται στο νησί και αναμένουν ν’ αλλάξουν τον πολιτιστικό χάρτη της Κρήτης.



Την ίδια ώρα τόνισε τη συνεργασία της Ελλάδος με την Κίνα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσβλέπουμε σε αυτήν την συνεργασία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελλάδα και θα θυμίζει στην Κίνα ότι η Ελλάδα είναι χώρα φίλη με επιρροή σε ολόκληρη την μεσόγειο και την Ευρώπη. Οι φίλοι γκρεμίζουν εμπόδια και χτίζουν γέφυρες, επανέλαβε  από την Κρήτη ο πρωθυπουργός προσθέτοντας  ότι  αποτελεί στρατηγικό σημείο συνάντησης  λαών και ηπείρων».









Διαβάστε περισσότερα στο cretapost.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης