Φωτογραφίες: Στην Κέρκυρα ο Εμίρης του Κατάρ

Φωτογραφίες: Στην Κέρκυρα ο Εμίρης του Κατάρ

Ήπιε καφέ στο Λιστόν και άκουσε καντάδες – Και φέτος με την πολυτελή θαλαμηγό του κάνει τουρ στα νησιά του Ιονίου

Φωτογραφίες: Στην Κέρκυρα ο Εμίρης του Κατάρ
Ερωτευμένος με το Ιόνιο φαίνεται πως είναι ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ Θάνι, ο οποίος για ακόμη ένα καλοκαίρι έφθασε με την πολυτελή θαλαμηγό του στα νερά του Ιονίου. 

Πρώτος του προορισμός το νησί της Κέρκυρας. Εκεί απόλαυσε τον απογευματινό καφέ του στο Λιστόν ενώ οι Κερκυραίοι κανταδόροι τον διασκέδασαν με την όμορφη μουσική τους. 


Πηγή φωτογραφίας: 24corfu.com

Κλείσιμο
Ανοικτά του λιμανιού είχε αγκυροβολήσει η θαλαμηγός του που έχει το όνομα «KATARA». Η πολυτελής θαλαμηγός διαθέτει επτά καταστρώματα, ένα υπόστεγο και δύο ελικοδρόμια, πισίνα, τζακούζι και υποβρύχιο που έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε βάθος μέχρι 100 μέτρα.

Η θηριώδης θαλαμηγός μήκους 124 μέτρων ναυπηγήθηκε τον Απρίλιο του 2010 και κόστισε στον φιλέλληνα εμίρη 900 εκατομμύρια δολάρια (640 εκατομμύρια ευρώ), ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα που κέρδισε η ελληνική κυβέρνηση όταν έκανε τις πρώτες περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων. 


Πηγή φωτογραφίας: Corfuland.gr


Πηγή φωτογραφίας: Corfuland.gr
 
Ο εμίρης έφθασε στο νησί των Φαιάκων με το ιδιωτικό αεροσκάφος και στη συνέχεια με ελικόπτερο από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας επιβιβάστηκε στη θαλαμηγό του. 



Κάθε χρόνο πραγματοποιεί μίνι κρουαζιέρα στο Ιόνιο πριν καταλήξει στην Οξυά, την οποία και έχει αγοράσει εδώ και δυο χρόνια. Εκεί θέλει να δημιουργήσει ένα νησί τέχνης με μουσείο και μικρές βίλες τις οποίες θα παραχωρεί στους καλλιτέχνες που θα εκθέτουν τα έργα τους εκεί.


Πηγή φωτογραφίας: Corfuland.gr

Απλός, και αρκετά φιλικός ο κ. Αλ Θάνι, μαγεύτηκε από τα καντούνια της Κέρκυρας, ενώ απόλαυσε φρέσκο ψάρι και τους ντόπιους κερκυραϊκούς μεζέδες.


Η θαλαμηγός του εμίρη, «KATARA»
 
Η απλότητα του εμίρη είναι τέτοια που πριν από τρία χρόνια δε δίστασε να κατέβει ο ίδιος από τη θαλαμηγό του στο λιμάνι του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά και να αγοράσει ψάρια τα οποία στη συνέχεια έδωσε στο σεφ της θαλαμηγού του να μαγειρέψει. 


Πηγή φωτογραφίας: Corfuland.gr

Ο Χαμάντ μπιν Χαλιφά Αλ Θάνι ήταν ο αρχηγός του Κατάρ, από το 1995 έως και το 2013. Το 1977 ανακηρύχθηκε διάδοχος του θρόνου και ήρθε στην εξουσία το 1995 με την ανατροπή του πατέρα του, Εμίρη Χαλίφα. Έχει τιμηθεί με διάφορα παράσημα και μετάλλια. Γεννήθηκε στην Ντόχα την 1η Ιανουαρίου 1952. 



Ανήκει στην οικογένεια Αλ-Θανί (Al-Thani). Αποφοίτησε από τη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία το 1971 στο Σάντχερστ της Αγγλίας και αργότερα έγινε διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ.

Ανέλαβε την εξουσία στις 26 Ιουνίου του 1995 με την ανατροπή του πατέρα του, εμίρη Χαλιφά μπιν Χαμάντ, ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στη Γενεύη. Παντρεύτηκε τη Σεΐχα Μοζάχ Μπιντ Νασέρ Αλ-Μισνέντ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης