«Καθαρό» το όπλο της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - «Βλέπουν» Μαζιώτη

«Καθαρό» το όπλο της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - «Βλέπουν» Μαζιώτη

«Tο ΠΑΣΟΚ δεν τρομοκρατείται, συνεχίζει να αγωνίζεται», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης 


Τι δουλειές έκαναν οι σταρ πριν γίνουν διάσημοι?
«Καθαρό» το όπλο της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - «Βλέπουν» Μαζιώτη
Έντονο προβληματισμό στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής προκαλεί η επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Το όπλο που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι είναι – σύμφωνα με την Αστυνομία – καθαρό, δεν έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε άλλη ενέργεια και συνεπώς μόνο σενάρια γίνονται για το ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση. Ωστόσο οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής βλέπουν ομάδα του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη πίσω από τους πυροβολισμούς, καθώς διακρίνουν έντονο συμβολισμό πίσω από την ενέργεια. Επίσης στο παρελθόν - στις 31 Μαρτίου 1999- από το ίδιο σημείο της οδού Μαυρομιχάλη, η 17 Ν εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Ο 43χρονος αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα συνηθίζει να αντιγράφει χτυπήματα της 17Ν. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δείχνουν έντονη ανησυχία, όχι γιατί υπήρξε η επίθεση (περίμεναν μέχρι την ημέρα των ευρωεκλογών χτύπημα), αλλά γιατί οι άγνωστοι δράστες γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες, χτύπησαν και πάλι κάτω από τη μύτη πολλών αστυνομικών χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό και πλέον είναι σε θέση να κάνουν συχνές επιθέσεις υψηλού ρίσκου.
Κλείσιμο






Το χρονικό

Συναγερμός σήμανε νωρίς το μεσημέρι στην αστυνομία, μετά τον εντοπισμό τρύπας από σφαίρα στα τζάμια και την ψευδοροφή του δεύτερου και τρίτου ορόφου των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Στο σημείο έχει βρεθεί ένας κάλυκας όχι από πιστόλι αλλά από αυτόματο όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ και 2 βολίδες. Η πρώτη βολίδα έσπασε τη τζαμαρία του δευτέρου ορόφου, διαπέρασε τη μεσοτοιχία και σφηνώθηκε στον τοίχο του γραφείου που χρησιμοποιεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Η δεύτερη βολίδα σφηνώθηκε στην πάνω δεξιά πλευρά ψευδοροφής στον τρίτο όροφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν πιθανότατα, μεταξύ πέντε με επτά τα ξημερώματα, προς τα γραφεία, από την πίσω πλευρά του κτηρίου που βλέπει στην οδό Μαυρομιχάλη και οι αστυνομικοί εικάζουν ότι οι δράστες επέλεξαν εκείνη την ώρα καθώς αλλάζει η ασφάλεια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο χαλαρά. Επίσης σημειώνεται ότι έως τις 2 τα ξημερώματα στα γραφεία υπήρχε αρκετός κόσμος.

Από την έρευνα που έχει γίνει από κλιμάκιο της αστυνομίας στον χώρο, προκύπτει ότι πιθανότητα οι πυροβολισμοί ερρίφθησαν από τη γωνία Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, όπου βρέθηκε και ένας κάλυκας από καλάσνικοφ.













Ανακοίνωση-απάντηση για την επίθεση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με την συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών, καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια», αναφέρει το κόμμα.

Παράλληλα, καλεί «όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις» να καταδικάσουν την επίθεση και τονίζει πως θα διαφυλάξει «με κάθε τρόπο την δημοκρατική ομαλότητα» στη χώρα.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης