Αναφορά στην Κομισιόν από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αναφορά στην Κομισιόν από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Ζητούν από το καταγγελλόμενο κράτος να θεραπεύσει το πρόβλημα, το οποίο κρίνεται ότι συνιστά παραβίαση κανόνων του κοινοτικού δικαίου

Νέες εργασίες στην Ακρόπολη από το 2011
Αναφορά στην Κομισιόν από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ) για τις ρυθμίσεις του Ν.4238/2014 που οδήγησαν σε διαθεσιμότητα το σύνολο του μόνιμου και με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ιατρικού προσωπικού των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνουν στην αναφορά – καταγγελία την οποία υπέβαλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταργήθηκε η εργασιακή σχέση των γιατρών των μονάδων Υγείας, με συνέπεια τη λύση της υπαλληλικής ιδιότητας (απόλυση) όσων δεν εντάχθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ένα από τα κύρια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δέχεται αναφορές για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου από κάποιο κράτος – μέλος.

Μετά από σχετική αρχική έρευνα των υπηρεσιών της, αποστέλλει επίσημη επιστολή, ζητώντας από το καταγγελλόμενο κράτος να θεραπεύσει το πρόβλημα, το οποίο κρίνεται ότι συνιστά παραβίαση κανόνων του κοινοτικού δικαίου.

Αν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, η Επιτροπή παραπέμπει την υπόθεση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το οποίο μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις, ενώ οι αποφάσεις του είναι δεσμευτικές.

Παρόμοια αναφορά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παραβίαση του ανώτατου επιτρεπόμενου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των ιατρών του ΕΣΥ είχε οδηγήσει την Κομισιόν να παραπέμψει την Ελλάδα στο δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης