Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά της ΔΑΠ και της αποχής για μία ακόμη χρονιά

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά της ΔΑΠ και της αποχής για μία ακόμη χρονιά

Σε 162 συλλόγους των ΑΕΙ η ΔΑΠ συγκεντρώνει ποσοστό 42,6%, η ΠΑΣΠ 13,4% , η Πανσπουδαστική 17,8%, 12,9% συγκεντρώνει το ΕΑΑΚ και 5,4 η ΑΡΕΝ - Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η συμμετοχή - Ψήφισαν 100.000 φοιτητές - Ριζοσπάστης: "55% η ΔΑΠ στα ΤΕΙ" - Η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο 

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά της ΔΑΠ και της αποχής για μία ακόμη χρονιά
Πρώτη για μία ακόμη χρονιά αναδεικνύεται η ΔΑΠ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία στις φετινές φοιτητικές εκλογές, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία αυξάνει τις δυνάμεις της.

Αντίθετα από την ανάλυση των αποτελεσμάτων που έχουν δημοσιοποιηθεί έως τώρα πτώση έχει η ΠΑΣΠ , άνοδο εμφανίζουν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας (του ΚΚΕ), ενώ πτωτική είναι η τάση του ΑΡΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΕΑΑΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΑΠ, τα ποσοστά της είναι αυξημένα. Σε 60 συλλόγους των ΑΕΙ η ΔΑΠ συγκεντρώνει ποσοστό 42,1% , η ΠΑΣΠ, 12,67 η Πανσπουδαστική, 18,38, ενώ ποσοστό 10,31% συγκεντρώνουν τα ΕΑΑΚ και 5,5% η ΑΡΕΝ.
Κλείσιμο



Οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής δίνουν σε 78 από 193 συλλόγους στα ΑΕΙ 22,52% στα ψηφοδέλτια της παράταξής τους έναντι 17,99% πέρσι και 30,51% στη ΔΑΠ ( 31,06%), 13,71% στην ΠΑΣΠ (17,99%), 12,73% στην ΕΑΑΚ ( 13,54%), 5,66% στην ΑΡΕΝ. ( 4,57%) και 12,92% στα λοιπά ψηφοδέλτια ( 14,70%).

Σε 162 συλλόγους των ΑΕΙ η ΔΑΠ συγκεντρώνει ποσοστό 42,6%, η ΠΑΣΠ 13,4% , η Πανσπουδαστική 17,8%, 12,9% συγκεντρώνει το ΕΑΑΚ και 5,4 η ΑΡΕΝ



Σύμφωνα με την ανάλυση των μέχρι στιγμής στοιχείων ψήφισαν περίπου 100.000 φοιτητές, δηλαδή η συμμετοχή κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.



Με αφορμή τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κόντρα στο λαϊκισμό και τη μιζέρια, οι δυνάμεις της ευθύνης και της λογικής πέτυχαν σήμερα μια μεγάλη νίκη.Σε μια εποχή που πολλοί παρουσιάζουν τους νέους ως αδιάφορους και αποστασιοποιημένους από τα κοινά, περισσότεροι από 90.000 νέοι άνθρωποι συμμετείχαν στις εκλογές.Σε μία εποχή που πολλοί προσπάθησαν να εξαπατήσουν τη γενιά μας με τις ανεύθυνες πολιτικές τους, οι φοιτητές στήριξαν την πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και μια νέα ''ΕΦΕΕ''. Είπαν ένα μεγάλο "ναι" στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή ανώτατη εκπαίδευση. Είπαν το μεγάλο "ναι" στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και των ριζοσπαστικών αλλαγών. Με πίστη στις ιδέες μας και με σταθερά βήματα μπροστά ανοίγουμε νέους δρόμους για μια καλύτερη Παιδεία για όλες και όλους τους νέους της Πατρίδας μας».

Η ΠΑΣΠ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα δεν ανακοίνωσε αποτελέσματα.

 Η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι  «στις 13:40 πραγματοποιήθηκε επέλαση άγνωστων στοιχείων που επιχείρησαν να ακυρώσουν τη διαδικασία, κλέβοντας την κάλπη του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» ενώ υποστήριξε ότι η ψηφοφορία σε κάποια τμήματα δεν ολοκληρώθηκε.

Η ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης