«Αυγή» κατά Lifo, Athens Voice: «Είστε στρατευμένοι!»

«Αυγή» κατά Lifo, Athens Voice: «Είστε στρατευμένοι!»

Για δες ποιος ιλάει για στρατευμένους, απαντά η Lifo στην Αυγή - Διαβάστε τι αναφέρεται στο άρθρο της Αυγής- «Αποδεικνύουν μία στράτευση που θα ζήλευαν και οι εγκέφαλοι του γνωστού βίντεο της ΚΝΕ», γράφει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για Lifo και Athens Voice

«Αυγή» κατά Lifo, Athens Voice: «Είστε στρατευμένοι!»
Επίθεση στις free press εφημερίδες Lifo και Athens Voice εξαπολύει σήμερα η Αυγή με το κεντρικό της άρθρο το οποίο τιτλοφορείται «Τι ψηφίζει η Lifo Voice;».

Οπως αναφέρει το άρθρο «οι δύο μεγαλύτερες δωρεάν εφημερίδες της Αθήνας θεωρούνται τα λιγότερο "πολιτικοποιημένα" έντυπα που κυκλοφορούν. Κι όμως, ενόψει εκλογών, αν και όχι μόνο τότε, αποδεικνύουν μία στράτευση που θα ζήλευαν και οι εγκέφαλοι του γνωστού βίντεο της ΚΝΕ -αυτού που προ ημερών ενθουσίασε τον
Στόχο».

Κλείσιμο


Ο εκδότης της Lifo Στάθης Τσαγκαρουσιάνος

Με ένα εξαιρετικά καλογραμμένο κείμενο-κατηγορώ, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει βαρείς υπαινιγμούς για ορισμένα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των free-press εντύπων Lifo και Athens Voice. Σε μία περίπτωση η «Αυγή» αναφέρεται στη γραμμή της Lifo το 2008, όταν το περιοδικό που εκδίδει ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος κατηγορούσε τον τότε δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη. Σύμφωνα με το άρθρο της «Αυγής», ενώ η Lifo επέκρινε σφόδρα την δημοτική αρχή, ξαφνικά προσέφερε στους αναγνώστες της το τετρασέλιδο εφημεριδάκι του δήμου Αθηναίων.

Ο αρθρογράφος Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα τονίζει ότι η Lifo είναι ένα «"φιλελεύθερο" φρι πρες που κάνει διμέτωπο αγώνα – εκλαϊκεύει δηλαδή την προεκλογική γραμμή της ΝΔ».

Ακόμη μια σκληρή αναφορά της «Αυγής» εναντίον της Lifo αφορά ένα πρωτοσέλιδο του free press περιοδικού για τη λεγόμενη θεωρία των άκρων. Αυτό που επισημαίνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η Lifo εμμέσως υιοθέτησε την πολεμική που είχαν εξαπολύσει συνεργάτες του πρωθυπουργού εναντίον του Συνασπισμού κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με την πολιτική που ακολουθεί υποδαυλίζει πράξεις βίας και γι' αυτό εντάσσεται στη θεωρία των δύο άκρων μαζί με τη Χρυσή Αυγή...
Σε μια άλλη αναφορά, ο αρθρογράφος Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος κατηγορεί τη Lifo ότι με τα ρεπορτάζ που έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει προώθησε την ατζέντα που έβαλε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας...



Ο διευθυντής της «Αυγής» Νίκος Φίλης

Το δριμύ κατηγορώ της Αυγής κατά της Lifo και της Athens Voice είναι προφανές ότι έχει την έγκριση του διευθυντή της «Αυγής» Νίκου Φίλη ενός δημοσιογράφου έμπειρου και άκρως πολιτικοποιημένου. 




Επίσης σημειώνει η «Αυγή» στρέφοντας τα βέλη της εναντίον της Athens Voice, δηλαδή του έτερου free press εντύπου μεγάλης κυκλοφορίας: «Και φέτος; Ενόψει δημοτικών εκλογών, φέτος πρέπει να προσπαθήσει κανείς για να μην πει τίποτε για τους ανθρώπους που υποφέρουν μέσα στην κρίση. Για τους άστεγους και τα συσσίτια αλλά και για τα δίκτυα αλληλεγγύης, για τα λουκέτα που πολλαπλασιάζονται όσο οι μισθοί πέφτουν και οι τράπεζες πιέζουν, αλλά και για τους δημιουργικούς ανθρώπους που αντιστέκονται. Κι όμως για τους "οργανικούς διανοούμενους" της απέναντι πλευράς -οργανικούς, ακόμα κι αν (θεωρούν ότι) δεσμεύονται μόνο από τα καπρίτσια, τις «ενοράσεις» και τους μικρούς-μεγάλους ναρκισισμούς τους- προεκλογική ατζέντα είναι μόνο ό,τι συζητούν μεταξύ τους. Ή ό,τι παλεύουν να κατοχυρώσουν ως ατζέντα οι εκλεκτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι λοιπόν ο Αρης Σπηλιωτόπουλος να ασχοληθεί με την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, το θέμα απασχολούσε μόνο τη Χρυσή Αυγή. Θέτοντας όμως ζήτημα τζαμιού από το τίποτε ο υποψήφιος της ΝΔ φάνηκε να κεντρίζει ευαίσθητες χορδές και πέραν της σεσημασμένης ακροδεξιάς».



Ο εκδότης της Athens Voice Φώτης Γεωργελές

Στο σημείο αυτό η «Αυγή» επικρίνει την Athens Voice του Φώτη Γεωργελέ ότι με δημοσιεύματά της «ενισχύει» την άποψη του υποψηφίου της ΝΔ ότι της κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα θα πρέπει να προηγηθεί δημοψήφισμα, αφήνοντας και πάλι υπαινιγμούς.

Και καταλήγει το άρθρο της Αυγής: «Μία σκηνή φιλελεύθερων εντύπων και των δημοσιολογούντων θαμώνων τους – αυτών που μέχρι πρότινος έβρισκαν την Αριστερά πολύ "κομφορμιστική" και συντηρητική για τα γούστα τους – αναζητά το χαμένο πάθος στην πολιτική σε ό,τι παθιάζει τους ορκισμένους εχθρούς των φιλελεύθερων. Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ομως ακόμα και με πολιτισμικούς όρους, το συρρικνούμενο Κέντρο δείχνει μια ροπή στον εξτρεμισμό, ένας επιπλέον λόγος που πνέει τα λοίσθια».
Lifo προς Αυγή: Για δες ποιος μιλάει για στρατευμένους

«Η στρατευμένη εφημερίδα, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε κάποιον άλλον ότι είναι στρατευμένος!», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Lifo σε ένα κείμενο-απάντηση προς την Αυγή.

«Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αλλά όχι: Αυτή είναι η κατηγορία που εκτόξευσε σήμερα πρωτοσέλιδα εναντίον μας η ΑΥΓΗ (αφήνω απέξω την Athens Voice στην οποία αναφέρθηκε επίσης το άρθρο - εξάλλου η πολιτική μας στάση διαφέρει αρκετά). Είναι προφανές ότι η Αυγή καταδικάζει την στράτευση απ' όπου κι αν προέρχεται - εκτός αν πρόκειται για την ίδια την Αυγή ή για άλλα ΜΜΕ που ελέγχονται πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε όχι απλά επιτρέπεται, αλλά είναι και η Απόλυτη Αλήθεια», γράφει ο Άρης Δημοκίδης στην ιστοσελίδα της Lifo.

Μεταξύ άλλων η Lifo γράφει:

«Αντί να χρησιμοποιήσει η Αυγή πέντε δέκα -και παλιά αλλά κυρίως και καινούργια (σημερινά ας πούμε)- παραδείγματα τρομερής στράτευσής μας, θυμάται ότι κάποτε, το 2008... Κι ότι μια φορά, κάποτε είχαμε ένα πρωτοσέλιδο... Κι ότι πριν καν εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος ο Μιχαλολιάκος, είχαμε γράψει (ΤΙ;;;) που προώθησε μια ατζέντα...».

«Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική -και καταγεγραμμένη: Κατακρίναμε όσο κανένα άλλο μέσο (ούτε καν η Αυγή) τον Κακλαμάνη, και όπως ήμασταν υποχρεωμένοι, δημοσιεύαμε αναγκαστικά και ΔΩΡΕΑΝ το τετρασέλιδό του -αυτή ήταν η εκβιαστική απαίτησή του Δήμου για να μπορούν να εγκατασταθούν stands σε δημοτικούς χώρους για όλα τα free press αδιακρίτως- χωρίς να τον υποστηρίξουμε φυσικά, για το αντίθετο εξάλλου κατηγορηθήκαμε (προς τιμήν μας)».
 
«Στη LIFO αυτή τη στιγμή έχουμε δύο βασικούς πολιτικούς σχολιαστές, δύο και μόνο δύο αρθρογράφους που κάθε εβδομάδα στο έντυπό μας γράφουν για την οικονομία, την πολιτική, και τα κόμματα. Θέλετε να σας τους πω, για να καταλάβετε το εύρος της αντισυριζαϊκής μας προπαγάνδας και της αντιαριστερής μας στράτευσης που λέει η Αυγή; Είναι ο Στέλιος Κούλογλου. Και ο Γιάνης Βαρουφάκης.  Οι δύο βασικοί πολιτικοί σχολιαστές της εφημερίδας μας, -αξιόλογοι δημοσιογράφοι ασχέτως των κομματικών τους τοποθετήσεων, γι' αυτό και είναι τιμή μας που συνεργάζονται μαζί μας, και είναι η φωνή μας σε πολλά ζητήματα- είναι δύο πρόσωπα ταυτισμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η πολιτική γραμμή της εφημερίδας μας εκφράζεται εβδομαδιαίως απ' τους πολιτικούς αρθρογράφους μας, οπότε ακόμα ξύνω το κεφάλι μου με απορία για το πώς κατόρθωσε ο ερευνητής της Αυγής να καταδικάσει ως στρατευμένους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και εμάς άρα και τον Κούλογλου και τον Βαρουφάκη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης