Ένας Πομάκος της Θράκης, κόντρα στην... Άγκυρα

Ένας Πομάκος της Θράκης, κόντρα στην... Άγκυρα

Σε “κόκκινο  πανί” για το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τους τουρκόφρονες της Θράκης, αποτελεί ο κ.Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, από το πομακοχώρι Μάνταινα της Ξάνθης, ο οποίος αμφισβητεί ευθέως τα όσα προωθεί η Άγκυρα στην ευαίσθητη περιοχή.

Ένας Πομάκος της Θράκης, κόντρα στην... Άγκυρα

Ο πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ στις τελευταίες εκλογές και  υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μακεδονία- Θράκη - Ελλάδα μας» υπό τον κ.Τέρενς Κουίκ, είναι από τους λίγους μουσουλμάνους της Θράκης, που μάχεται κατά της προσπάθειας εκτουρκισμού των Πομάκων συμπατριωτών του.

“Η Τουρκία κάνει γενικά τη δουλειά της, όπως την έκανε πάντα. Η Ελλάδα δείχνει ότι στη Θράκη άρχισε να κάνει τα στοιχειώδη, δηλαδή να εφαρμόζει τον νόμο όπου πρέπει και να αντιδρά στις προκλήσεις. Όμως πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, ειδικά στο θέμα των Πομάκων όπου καμία αλλαγή δεν βλέπουμε. Πουθενά δεν ακούγεται η γλώσσα μας, κανένας δεν προστατεύει την πολιτιστική μας κληρονομιά κι όλοι ασχολούνται με το αν θα δηλώνεται επισήμως και συλλογικά” δήλωσε ο ίδιος στο protothema.gr, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Ερτνογάν για την Θράκη”

Σχολίασε συγκεκριμένα : "Οι δηλώσεις του Ερντογάν δείχνουν τα σχέδια της Τουρκίας όχι μόνο για τη Θράκη αλλά και για όλη την Ελλάδα, γιαυτό μίλησε και για τη Θεσσαλονίκη. Θέλει να ξαναγυρίσει εκεί που ήταν οι Οθωμανοί του πρόγονοι και δεν το κρύβει. Μπορεί να μην έρθει με όπλα αλλά με άλλα μέσα (οικονομικά, πολιτιστικά), που ήδη τα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο. Το θέμα είναι ότι ενώ αυτός και η Κυβέρνησή του τα λένε διαρκώς ανοιχτά, εμείς δεν δείχνουμε να το μετράμε όσο πρέπει. Η απειλή δεν είναι μόνο στρατιωτική, πρέπει να το καταλάβουμε και να δούμε με ποιους τρόπους η Τουρκία σήμερα δουλεύει. Όταν πήγε στο Κόσοβο πριν λίγο καιρό και είπε πάλι δημοσίως ότι το Κόσοβο είναι Τουρκία, η Σερβία διαμαρτυρήθηκε επισήμως και πάγωσε τις σχέσεις της με την Άγκυρα. Εμείς τι άλλο θέλουμε να πει και να κάνει;”.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης