Υπέρ της τροποποίησης Αρβανιτόπουλου η ΔΑΚΕ μηχανικών

Υπέρ της τροποποίησης Αρβανιτόπουλου η ΔΑΚΕ μηχανικών

Μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου το Επάγγελμα του Μηχανικού στη Χώρα μας ασκούν πλέον όχι μόνο οι απόφοιτοι των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών των Ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά όλοι οι Μηχανικοί των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης

Υπέρ της τροποποίησης Αρβανιτόπουλου η ΔΑΚΕ μηχανικών
Υπέρ της απόφασης του υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου τάσσεται η ΔΑΚΕ μηχανικών για τη ρύθμιση που αφορά στο επάγγελμα του μηχανικού.

Ο Νόμος 4663/1930 με τον οποίο οριζόταν ποιος ασκεί το επάγγελμα του Μηχανικού στη Χώρα τα τελευταία 84 χρόνια, αποτελεί πλέον παρελθόν αφού ορίζεται ότι η ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος του Πολιτικού Μηχανικού, Αρχιτέκτονα Μηχανικού και Τοπογράφου Μηχανικού επιτρέπεται στους κατόχους διπλώματος της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η ΔΑΚΕ μηχανικών Τ.Ε σε ανακοίνωση της αναφέρει
“Ο Νόμος 4663/1930 με τον οποίο οριζόταν ποιος ασκεί το επάγγελμα του Μηχανικού στη Χώρα μας τα τελευταία 84 χρόνια, αποτελεί πλέον παρελθόν! Μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου το Επάγγελμα του Μηχανικού στη Χώρα μας ασκούν πλέον όχι μόνο οι απόφοιτοι των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών των Ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά όλοι οι Μηχανικοί των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης (και του Πανεπιστημιακού και του Τεχνολογικού Τομέα)”

Τονίζει επίσης οτι “Με την επιμονή και τη σθεναρή στάση του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου αλλά και τη στήριξη συναδέλφων και φίλων Βουλευτών πέρασαν τελευταία στιγμή οι απαραίτητες νομοτεχνικές βελτιώσεις του Υπουργείου Παιδείας. (το ΤΕΕ αντιλαμβανόμενο την αντίδρασή μας, επιχείρησε να ζητήσει την απόσυρση εντελώς της επίμαχης υποπαραγράφου ΙΓ.12, όμως το Υπουργείο Παιδείας επέμεινε ότι τώρα ήταν η μόνη ευκαιρία που είχε η χώρα να ξεκαθαρίσει το ποιος είναι Μηχανικός και να αναθεωρηθεί επιτέλους η Νομοθεσία του 1930 )
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης