Βίντεο: Το κλάμα του Γλίξμπουργκ για τον πατέρα του

Βίντεο: Το κλάμα του Γλίξμπουργκ για τον πατέρα του

«Λύγισε» ο Κωνσταντίνος όταν μίλησε για τον πατέρα του σε προβολή ντοκιμαντέρ – Παρούσα και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Βίντεο: Το κλάμα του Γλίξμπουργκ για τον πατέρα του
Μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα σκηνή «βασιλικής συγκίνησης» κατέγραψε εχθές το βράδυ ο φακός του protothema.gr κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του «ασυνήθιστου» όπως αποκαλείται, Βασιλιά Παύλου που πραγματοποιήθηκε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Πιο συγκεκριμένα από την πάγια αυστηρότητα και το πρωτόκολλο που για χρόνια κυριαρχούσε στον ελληνικό θρόνο, ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ πέρασε σε μια νέα φάση. Αυτήν της αυθεντικής δημόσιας συγκίνησης.



Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις με την προβολή του τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα καθώς για πρώτη φορά επιχειρεί να προσεγγίσει με διαφορετική ματιά την βασιλεία στην ταραγμένη περίοδο της χώρας μας μεταξύ των ετών 1947-1965, «λύγισε» και με κλάμα γοερό απέτισε φόρο τιμής στον πατέρα του. Αναφερόμενος στον δημιουργό του ντοκιμαντέρ δημοσιογράφο και σκηνοθέτη Νίκο Πολίτη, τόνισε πως «πραγματοποίησε ένα πραγματικά μεγάλο και πολύ καλό έργο». Με δάκρυα στα μάτια και δίχως να επιδιώξει να κρύψει την συγκίνηση του, ο Κωνσταντίνος υπογράμμισε στη συνέχεια πως «θα δείτε σε αυτό το ντοκιμαντέρ όχι μόνο έναν ασυνήθιστο Βασιλιά, αλλά πάνω από όλα έναν καλό άνθρωπο». Στους παρευρισκόμενους μάλιστα πολιτικούς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Στέφανο Μάνο αλλά και στον κ. Δοξιάδη, ο τέως βασιλιάς έκανε ειδική μνεία, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους και μιλώντας με θερμά λόγια για την υποστήριξη τους στο Στέμμα.
Κλείσιμο



Το ντοκιμαντέρ της MP Productions και του Νικόλαου Πολίτη προβλήθηκε εχθές σε μια κλειστή εκδήλωση 300 μόνο ατόμων παρουσία της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, του τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου, της αδελφής τους Ειρήνης και άλλων εστεμμένων. Σύσσωμη η οικογένεια του ελληνικού θρόνου παραβρέθηκε καθώς και πολλοί Αθηναίοι επιχειρηματίες και πολιτικοί. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τον βίο του τέως βασιλιά Παύλου και κυρίαρχα άγνωστα στιγμιότυπα της ζωής του, η οποία σε μεγάλο βαθμό κινήθηκε εκτός βασιλικών κωδίκων. Με αδημοσίευτα κινηματογραφικά και φωτογραφικά στιγμιότυπα, φωτίζεται η βασιλική οπτική στα πράγματα που συντάραξαν τη χώρα για περίπου 20 χρόνια ενώ παρατίθεται υλικό που θα δώσει τροφή για περαιτέρω ιστορική έρευνα. Όπως τόνισε ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Νίκος Πολίτης «αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι μια αποκατάσταση της αλήθειας».




























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης