Συρμόγλου: Επαιρνα 9.500 μισθό, αλλά τότε είχαμε 2004...

Συρμόγλου: Επαιρνα 9.500 μισθό, αλλά τότε είχαμε 2004...

Κρατικός οργανισμός υποστήριξε ότι ήταν το «Έργο Πολιτών» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του την επίμαχη περίοδο - Παραδέχθηκε ότι έπαιρνε 9.500 ευρώ αλλά, όπως είπε, «μιλάμε για το 2004 και όχι για το 2014 που οι μισθοί είναι της τάξης των 200 και 300 ευρώ»

Συρμόγλου: Επαιρνα 9.500 μισθό, αλλά τότε είχαμε 2004...
Με τον ισχυρισμό ότι το «Έργο Πολιτών» δεν ήταν Μη Κυβερνητική Οργάνωση αλλά κρατικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τη Βουλή επιχείρησε ο Στέλιος Συρμόγλου να εξηγήσει πως πέρασαν από τα χέρια της διοίκησης του 7,5 εκατ. ευρώ για το ελάχιστο έργο που κατέγραψε στο πόρισμα του ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, και έφερε στο φως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την Κυριακή (διαβάστε περισσότερα εδώ ). Όσο για το πρόσωπό του και πως επελέγη είπε ότι «ήμουν προσωπική επιλογή του Κώστα Καραμανλή

Ερωτηθείς για το έργο που παρήγαγε το «Έργο Πολιτών» υποστήριξε ότι «σκοπός ήταν η ανάπτυξη του εθελοντικού ιδεώδους και η καταγραφή όλων των εθελοντικών οργανώσεων» προσθέτοντας ότι «είχε συντάξει ένα πλαίσιο για τη ρύθμιση της κοινωνίας των πολιτών».

Ανερυθρίαστα παραδέχθηκε, επίσης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι «ναι εισέπραττα 9.500 ευρώ μεικτά αλλά μιλάμε για το 2004 και όχι για το 2014 που οι μισθοί είναι της τάξης των 200 και 300 ευρώ». 
Κλείσιμο

Πρόσθεσε, δε, ότι όντως το «Έργο Πολιτών» πήρε 7,5 εκατ. ευρώ από το κράτος αλλά, όπως είπε, ήταν επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού βάσει του ιδρυτικού νόμου και για να ανταποκριθεί στους καταστατικούς του στόχους.

Όσο για το έλλειμμα των 500.000 ευρώ που άφησε όταν αποχώρησε από τη θέση του το απέδωσε στην άρνηση του τότε υπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, να χορηγήσει την τελευταία από τις δόσεις της επιχορήγησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης