Απεργία πείνας ξεκίνησε προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση της ΧΑ

Απεργία πείνας ξεκίνησε προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση της ΧΑ

«Δεν δέχθηκαν το αίτημα μου να καταβάλω σε δόσεις τα 5.000 ευρώ για την εξαγορά της ποινής μου και τώρα με οδηγούν στα άκρα» δηλώνει ο μάρτυρας στο protothema.gr μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού

Απεργία πείνας ξεκίνησε προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση της ΧΑ
Απεργία πείνας ξεκίνησε μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού όπου κρατείται ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο εν λόγω μάρτυρας, ο οποίος είχε καταθέσει επώνυμα τον περασμένο Οκτώβριο ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς κ. Σπύρου Γεωργουλέα για την δράση της οργάνωσης αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες και στοιχεία για την Χρυσή Αυγή, της οποίας υπήρξε μέλος, προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, όπως εξηγεί στο protothema.gr, επειδή οι δικαστικές Αρχές δεν δέχτηκαν το αίτημα του για δοσοποίηση της ποινής του.

Ο μάρτυρας που εκτίει ποινή  φυλάκισης για χρέη δηλώνει τώρα αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τα άκρα ωσότου ικανοποιηθεί το αίτημα του. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, είναι διατεθειμένος να διακόψει κι την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

«Σήμερα κατέθεσα στην διεύθυνση των φυλακών την υπεύθυνη δήλωση βάσει της οποίας γνωστοποιώ ότι θα απέχω από το συσσίτιο» αναφέρει ο ίδιος στο protothema.gr μέσα απο τις φυλακές του Κορυδαλλού. 

Για να προσθέσει: «Σταματάω και την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνω για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω. Αν οι Αρχές δεν δεχτούν το αίτημα μου για δοσοποίηση της ποινής μου,  δεν πρόκειται να σταματήσω. Δυστυχώς δεν έχω να πληρώσω σε μετρητά την ποινή μου. Μου ζητούν 5.000 ευρώ αλλά ειλικρινά δεν έχω να τα δώσω.  Έχω κάνει αίτηση  από τις 14/11 όμως με διάφορα προσχήματα και αναβολές το δικαστήριο έγινε μόλις σήμερα. Αποφάσισαν λοιπόν να μην γίνει δεκτή η αίτηση μου. Δηλώνω λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου ότι μέχρι να δικαιωθώ δεν πρόκειται ούτε να πάρω τροφή, αλλά ούτε και τα φάρμακα μου. Αν δεν τα πάρω κινδυνεύω να πάθω θρόμβωση στη καρδιά».  

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, όπως υποστηρίζει, είχε διαμηνύσει στις δικαστικές Αρχές, πως αν έβγαινε από την φυλακή θα ήταν σε θέση να δώσει ακόμα περισσότερα στοιχεία για την δράση της Χρυσής Αυγής. «Τους είπα ότι έχω στοιχεία και στον υπολογιστή μου και στο σπίτι μου, τα οποία αν βγω μπορώ να τους τα φέρω. Απ’ ότι φαίνεται όμως δεν το έλαβαν υπόψη τους. Προφανώς είχαν βγάλει τα συμπεράσματα τους», καταλήγει.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης