Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Φιλιππίδης

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Φιλιππίδης

Και με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του - «Ο πελάτης μας έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν είναι ύποπτος φυγής», δήλωσε ο δικηγόρος του

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Φιλιππίδης
Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατομμυρίων ευρώ αφέθηκε ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, Μαρίας Αυγήτα, και του ανακριτή, Γιώργου Ανδρεάδη, μετά τη μαραθώνια απολογία του που κράτησε σχεδόν 10 ώρες για την υπόθεση της χορήγησης δανείων από το Τ.Τ.

Στον Φιλιππίδη επιβλήθηκαν, επίσης, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Στο απολογητικό υπόμνημα των 300 και πλέον σελίδων ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακουργήματα της απιστίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως, «όταν δώσαμε το δάνειο στην Alapis, είχε ήδη κάνει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 400 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία των Γριβέα - Βάτσικα, όταν χρηματοδοτήθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ήταν ενεργή και με πολλές χρηματοροές. Κανένα δάνειο από το ΤΤ δεν ήταν επισφαλές και όλα εξυπηρετούνται».

Κλείσιμο
Για το δάνειο στον εφοπλιστή Παναγιώτη Ευθυμίου, ο Φιλιππίδης φέρεται να υποστήριξε ότι η άσκηση ποινικής δίωξης είναι παράνομη, καθώς το δάνειο εξυπηρετείται από τον επιχειρηματία Αθανάσιο Έλληνα. 

Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ φέρεται να έχει προσκομίσει και έγγραφες βεβαιώσεις, που ενισχύουν το επιχείρημά του ότι δεν απελάθηκε από την Τουρκία, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα οικειοθελώς. 

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει, μόλις έμαθε τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ξεκαθάρισε το θέμα της έκδοσής του στη χώρα μας, έκλεισε αμέσως εισιτήριο επιστροφής. 

Προσερχόμενος στην Ευελπίδων με χειροπέδες λίγο πριν τις 9 παρά 20 το πρωί της Δευτέρας, και μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους. Εαν χάσω, τότε οι εισαγγελείς θα εγκρίνουν τα δάνεια».

Αντίθετα το βράδυ ο  κ. Φιλιππίδης αποχώρησε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων χωρίς να κάνει δηλώσεις. Στους δημοσιογράφους μίλησε ο ένας από τους δύο δικηγόρους, Γ. Παπαιωάννου, ο οποίος είπε ότι: «Όταν υπάρχει ευθικρίσια, αυτός ο τόπος μπορεί να είναι ήσυχος ότι απονέμεται δικαιοσύνη». Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν ανακριτή και εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερο τον πελάτη του, ο συνήγορος, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του πρώην προέδρου του ΤΤ μαζί με τον συνάδελφό του, Αθανάσιο Βαρλάμη, τόνισε ότι ο εντολέας τους έπεισε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής. Ακόμη ανέφερε ότι ο ανακριτής δέχθηκε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης ήρθε εκουσίως στη χώρα και δεν απελάθηκε, όπως διέδιδαν κάποιοι.

Σημειώνεται ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι ο ένατος στη λίστα των κατηγορουμένων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος απολογείται στον ανακριτή και αφήνεται ελεύθερος. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς είχε ασκήσει ποινική δίωξη για απιστία και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος ενώ σε βάρος του είχαν εκδοθεί και δύο εντάλματα για τη σύλληψή του. Τελικώς ο Άγγελος Φιλιππίδης δήλωσε το «παρών» από την Τουρκία όπου βρισκόταν αφού προηγούμενως τον είχαν συλλάβει οι τουρκικές αρχές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης