Ένταση, προσαγωγές και μία σύλληψη για την εισβολή στο γραφείο Βαρβιτσιώτη

Ένταση, προσαγωγές και μία σύλληψη για την εισβολή στο γραφείο Βαρβιτσιώτη

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία από 60 περίπου φοιτητές της Αριστερής Ενότητας με συνθήματα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική

Ένταση, προσαγωγές και μία σύλληψη για την εισβολή στο γραφείο Βαρβιτσιώτη
Σε 47 προσαγωγές μελών της Αριστερής Ενότητας και μία σύλληψη προχώρησαν νωρίτερα δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Είχε προηγηθεί η εισβολή, ομάδας περίπου 40 έως 60 ατόμων, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου. Το γραφείο μέχρι πρότινος λειτουργούσε στο ισόγειο, πλην όμως, μετά την προ μηνών εμπρηστική επίθεση από αγνώστους έχει μεταφερθεί προσωρινά στον 7ο όροφο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

Η ομάδα των νεαρών ανέβηκαν ως το ρετιρέ από τις σκάλες, θυροκολλώντας σε κάθε όροφο αφίσες με υβριστικά συνθήματα κατά του υπουργού, τα οποία μάλιστα τα φώναζαν και εν χορώ. Όταν έφτασαν στο γραφείο μπήκαν στον προθάλαμο και επιχείρησαν να εισβάλλουν με τη βία στο ιδιαίτερο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη. Αμέσως οι υπάλληλοι του γραφείου τους εμπόδισαν και κράτησαν τελικά κλειστή την πόρτα του γραφείου.

Μετά από λίγο η ομάδα αυτών των ατόμων, αφού πρώτα άφησαν ένα ψήφισμα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική, αποχώρησε από το κτίριο γράφοντας όμως με σπρέι στους τείχους συνθήματα όπως: “Βαρβιτσιώτη δολοφόνε” και “Το Φαρμακονήσει είναι δολοφονία”.

Με την έξοδό τους από το κτήριο, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ήδη καταφτάσει στο σημείο προχώρησαν στις προσαγωγές.
Κλείσιμο

Τα φυλλάδια που σκόρπισαν όπως και τα συνθήματα στους τείχους έφεραν την υπογραφή Αριστερή Ενότητα, η οποία είναι η επίσημη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίδραση Βαρβιτσιώτη

Σε δήλωσή του, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «η βίαιη εισβολή, οι φθορές και η υβριστική συνθηματολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό μου γραφείο σήμερα, δεν συνιστούν πολιτική πράξη».

«Αποτελούν ακραίες πράξεις εκφοβισμού και στοχοποίησης που δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, γι' αυτό και πρέπει να καταδικάζονται από τα κόμματα που την υπηρετούν» πρόσθεσε.

ΝΔ: Όνειδος για τη δημοκρατία

«Η σημερινή απρόκλητη επίθεση των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι όνειδος και ντροπή για τη δημοκρατία. Η βίαιη εισβολή, οι ύβρεις, οι απειλές και οι βανδαλισμοί είναι για το ΣΥΡΙΖΑ ‘ειρηνική παράσταση’. Προφανώς σε σχέση με το κάψιμο καταστημάτων, τρομοκρατικών-δολοφονικών ενεργειών, καταλήψεις κτιρίων για κατασκευή μολότοφ και σωρεία άλλων έκνομων ενεργειών τις οποίες υπερασπίζεται με σθένος ο ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε η Συγγρού.

Επισήμανε ακόμη ότι «με τις σημερινές απειλές τους τα φυντάνια του ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιούν ότι βρίσκονται απέναντι από τη δημοκρατική νομιμότητα». 

Απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει απρόκλητη βίαιη επίθεση από δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ εναντίον μελών της, φοιτητών της Αριστερής Ενότητας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, ενώ οι φοιτητές βρίσκονταν έξω από το γραφείο του υπουργού, δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους περικύκλωσαν και τους επιτέθηκαν προχωρώντας σε ξυλοδαρμούς φοιτητών.

Σύμφωνα με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στις διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ η ομάδα ΔΕΛΤΑ απάντησε με ακόμα πιο βίαιη επίθεση και προχώρησε σε πάνω από 25 προσαγωγές.

«Απέναντι στο δόγμα ''νόμος και τάξη'' της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, εμείς απαντάμε ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι να τους ρίξουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης