Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κώστας Σακκάς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κώστας Σακκάς

Του επιβλήθησαν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι που ισχύουν ήδη μετά από την αποφυλάκισή του


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κώστας Σακκάς
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Δ. Μόκκα ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων Φωτιάς» Κ. Σακκάς.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι που ήδη του είχαν επιβληθεί από την πρώτα φορά στον ανακριτή, δηλαδή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση επαφής του με συγκατηγορούμενούς του και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Σε  βάρος του Κώστα Σακκά είχε εκδοθεί ένταλμα για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα σε διαμέρισμα που φέρεται ως γιάφκα της οργάνωσης στο Χαλάνδρι.

Ο Κ. Σακκάς είχε συλληφθεί και πάλι για συμμετοχή στην οργάνωση, είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού επί 31 μήνες, πολύ περισσότερο από το όριο προφυλάκισης.

Για το λόγο αυτό μάλιστα είχε προχωρήσει  σε απεργία πείνας για 38 ημέρες, το περασμένο καλοκαίρι. Τότε οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με ιδιαίτερα αυστηρούς περιοριστικούς όρους.
Κλείσιμο

Τότε, του είχαν επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, της απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένούς του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και της χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος πριν λίγες ημέρες συνελήφθη για παραβίαση των περιοριστικών όρων, καθώς δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Στη δίκη του στο Τριμελές Αυτόφωρο Δικαστήριο υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι φίλης του και επειδή είχε πιει λίγο παραπάνω αποφάσισε να μείνει εκεί τη νύχτα.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για την παραβίαση των περιοριστικών όρων. Ωστόσο κατά της αθωωτικής απόφασης ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελία.
 
Τι υποστήριξε στον ανακριτή
 
Σήμερα, ενώπιον του ανακριτή ο Κ. Σακκάς κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα με το οποίο αρνήθηκε τις κατηγορίες και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

- Δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

- Τα δακτυλικά του αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δυο σακούλες πολυκαταστήματος ανακαλύφθηκαν από την αστυνομία σχεδόν 5 χρόνια μετά.

- Τα αποτυπώματα  εντοπίστηκαν σε κινητά, αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον

- Με συγκατηγορούμενούς του που έχουν αναλάβει ευθύνη για συμμετοχή σε ΣΠΦ έχει μόνο φιλικές-κοινωνικές σχέσεις.

-Υπάρχει εκκρεμοδικία γιατί είναι σε εξέλιξη δυο δίκες για τις ίδιες κατηγορίες

- Υπάρχει δυνατότητα νέας προφυλάκισης με παλιά στοιχεία

-Εχει προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εκκρεμεί η απόφαση


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης