Να μην απολυθούν καθηγητές θα ζητήσει η ΟΛΜΕ από τον υπουργό Παιδείας

Να μην απολυθούν καθηγητές θα ζητήσει η ΟΛΜΕ από τον υπουργό Παιδείας

Στη μία το μεσημέρι η συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας - Παράσταση διαμαρτυρίας καθηγητών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για να μην οδηγηθούν εκτός Δημοσίου 445 καθηγητές

Να μην απολυθούν καθηγητές θα ζητήσει η ΟΛΜΕ από τον υπουργό Παιδείας
Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη στη μία το μεσημέρι, το ΔΣ της ΟΛΜΕ, παρουσία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Για την ίδια ώρα το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας (Μαρούσι, στάση Ηλεκτρικού Νεραντζιώτισα), ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Σε συνάντηση που είχαν οι εκπαιδευτικοί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη στις 3 Ιανουαρίου ο υπουργός τόνισε:

Κλείσιμο
«Υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι εκπαιδευτικοί να μη βρουν θέση και να απολυθούν. Το ποσοστό αυτών που θα απολυθούν δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Μπορεί να είναι 445 ή και λιγότεροι», τονίζοντας «έχουμε δεσμευτεί ως κυβέρνηση για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2014. Η κατανομή των απολύσεων στα διάφορα υπουργεία είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Το αν θα υπάρξουν κάποιες νέες θέσεις (πέραν των 1.400) είναι συνάρτηση της πολιτικής απόφασης για τις απολύσεις».

Οπως ανακοινώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει αιτήματα των καθηγητών, όπως να μην υπάρχει διαφορά στη μοριοδότηση που να σχετίζεται με τον τρόπο διορισμού και το να διατηρήσουν την κατηγορία ΠΕ οι Βρεφονηπιοκόμοι που θα μεταταχθούν στους Δήμους.

«Γίνεται φανερό ότι σήμερα, 69 μέρες πριν από την οριακή ημερομηνία 22 Μαρτίου που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων» καταλήγει ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης