Αυτός είναι ο καλύτερος νέος αγρότης του 2013

Αυτός είναι ο καλύτερος νέος αγρότης του 2013

Ο Χ. Παναγιωτίδης πήρε το βραβείο γιατί η φάρμα του διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά βιωσιμότητας και «πράσινων» πρακτικών

Αυτός είναι ο καλύτερος νέος αγρότης του 2013
Είναι μόλις 26 ετών αλλά ο Χρήστος Παναγιωτίδης από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να ανακηρυχθεί ο καλύτερος νέος αγρότης του 2013 και να κερδίσει το σχετικό βραβείο
στην ημερίδα «Ελληνική γεωργία οι συντελεστές της αλλαγής» που διοργάνωσαν η
Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας το περασμένο Σάββατο.



Ο κ. Παναγιωτίδης επελέγη νικητής διότι η φάρμα του διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά πολυλειτουργικότητας, βιωσιμότητας, «πράσινων» πρακτικών και κοινωνικής προσφοράς.
Κλείσιμο
 


Στα 800 στρέμματα του οικογενειακού αγροκτήματος στον οικισμό «Πλατεία» Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργήσει μια καθετοποιημένη γεωργική και κτηνοτροφική βιολογική μονάδα (παραγωγή, συσκευασία, εμπορία). Τα ζώα του αγροκτήματος Παναγιωτίδη προέρχονται από αυτόχθονες φυλές και εκτρέφονται με βιολογικές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στο χωράφι του (μηδική, καλαμπόκι, σιτηρά κ.α.).



Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγει, διατίθενται απευθείας στην ελληνική αγορά, χωρίς μεσάζοντες, ενώ έχουν βραβευτεί και με το Αργυρό Βραβείο Γεύσης στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού.



O Χρήστος Παναγιωτίδης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την γεωργία από την ηλικία των 15 ετών, όταν με την προτροπή και στήριξη της οικογένειάς του φοίτησε στο Γαλακτοκομικό Τεχνικό Λύκειο και στη συνέχεια στο Τμήμα Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων του ΤΕΛ Θεσσαλονίκης.  Σήμερα έχει καταφέρει να αναπτύξει την επιχείρησή του και να παράγει άριστης ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα παρά την ελλειπή κρατική υποστήριξη και το άγονο αγροτικό επιχειρηματικό περιβάλλον.


 
Σημειώνεται ότι ο νικητής θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες στις 29 Ιανουαρίου 2014 για να διεκδικήσει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Βραβείο για τον «Καλύτερο Νέο Αγρότη.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης