Διάβημα Σακοράφα - Μητρόπουλου για τους σχολικούς φύλακες

Διάβημα Σακοράφα - Μητρόπουλου για τους σχολικούς φύλακες

Κραυγή αγωνίας από τους σχολικούς φύλακες

Διάβημα Σακοράφα - Μητρόπουλου για τους σχολικούς φύλακες
Στις 15 Ιανουαρίου θα συναντηθούν οι σχολικοί φύλακες με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να μάθουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα, σύμφωνα με τον Διευθυντή του γραφείου του υπουργού ο οποίος μίλησε σήμερα με εκπροσώπους των διαδηλωτών.

Ο ίδιος τους είπε ακόμη ότι 300 σχολικοί φυλακές θα μετακινηθούν με κοινή υπουργική απόφαση στον τομέα της υγείας

Κλείσιμο
Οι σχολικοί φύλακες πραγματοποιούν σήμερα Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Νωρίτερα, σε διάβημα διαμαρτυρίας προχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και Αλέξης Μητρόπουλος, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον υπουργό.



Να σημειωθεί ότι σήμερα άνοιξε η εφαρμογή για τη συμπλήρωση στοιχείων που αφορούν στα προσόντα των σχολικών φυλάκων οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ειδικότητας σχολικών φυλάκων καλούνται να συμπληρώσουν έντυπο ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στις υπηρεσίες του υπουργείου το αργότερο μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων (Τρίτη 24.12.2013). Αυτή η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο κυβερνητικών εξαγγελιών ότι ένα μέρος των σχολικών φυλάκων θα απορροφηθεί σε νέες θέσεις και θα δοθεί έμφαση στα κοινωνικά κριτήρια.







Ολονύκτια διαμαρτυρία κατά της διαθεσιμότητας απόψε από την ΑΔΕΔΥ

Ολονύκτια διαμαρτυρία κατά της διαθεσιμότητας διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ σήμερα στις 19:00 έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρει, στηρίζει το «δίκαιο αγώνα» όλων των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί) και της Κεντρικής Διοίκησης (καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και εργαζόμενοι στα άλλα υπουργεία).



Ειδικά για τον κλάδο των σχολικών φυλάκων, η ΑΔΕΔΥ κατακρίνει έντονα την απόφαση πρόσληψης επιστατών μέσω ΕΣΠΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προωθεί άμεσα λύσεις τύπου "γαλέρας"».

Για τον κλάδο της Υγείας εκτιμά ότι δεξαμενή για το δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήταν θα αποτελέσουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της περιφέρειας που πρόκειται να συγχωνευθούν.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει επίσης τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναφέρει «τα Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας οδηγούνται σε διάλυση ως επακόλουθο της αυθαίρετης και σκανδαλώδους κατάργησης περιζήτητων τομέων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της διαθεσιμότητας 1.874 εκπαιδευτικών».









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης