Τραγωδία στο Αργος: Γυναίκα πνίγηκε μέσα στο σπίτι της!

Τραγωδία στο Αργος: Γυναίκα πνίγηκε μέσα στο σπίτι της!

-Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών στο Άργος
-Τεράστιες καταστροφές σε Πελοπόννησο
- Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια σε πολλές περιοχές της χώρας
- Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί
- Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Τραγωδία στο Αργος: Γυναίκα πνίγηκε μέσα στο σπίτι της!
Την ώρα που οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από τον τραγικό θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στη Ρόδο, μετράμε ακόμη έναν νεκρό στη χώρα μας από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Μια 55χρονη γυναίκα, σερβικής καταγωγής που βρέθηκε πνιγμένη, λίγο μετά τις έξι τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε υπόγειο διαμέρισμα, επί της οδού Χαντζή στο Αργος, είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης πλημμύρας στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα έχει ένα παιδί στη Σερβία, ενώ τα νερά μέσα στο σπίτι της έφτασαν τα δύο μέτρα.

Κλείσιμο
Η ορμή τους ήταν τέτοια που η 55χρονη δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Το σπίτι που βρήκε τραγικό θάνατο η 55χρονη γυναίκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια από τις δεκάδες κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από σπίτια, το θέαμα που αντίκρισαν οι πυροσβέστες ήταν αποτρόπαιο.

Όταν τα νερά τραβήχτηκαν, αντίκρισαν το πτώμα μιας γυναίκας που έμενε στο υπόγειο.

Τα νερά πλημμύρισαν το σπίτι της 55χρονης

Το υπόγειο διαμέρισμα της γυναίκας βρισκόταν πλάι σε ακάλυπτο οικόπεδο το οποίο συγκέντρωσε πολλά νερά, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα προστατευτικό τοιχίο που υπήρχε και τα νερά να εισβάλουν με απίστευτη δύναμη στο διαμέρισμα της γυναίκας που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και βρήκε τραγικό θάνατο.

Τραγωδία στο Αργος

Τα προβλήματα της πόλης επισήμανε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Γιόβας, μιλώντας νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ενώ το θάνατο της άτυχης γυναίκας επιβεβαίωσε και ο o δήμαρχος του Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος μίλησε στο Mega.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άργος – Έκκληση του δημάρχου για βοήθεια

Ο κ. Καμπόσος ανέφερε νωρίτερα ότι το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε λόγο για εκταταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους - Μυκηνών.

Τα νερά κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους - Τραγωδία στο Άργος

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια. «Να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει», είπε.


Καταστηματάρχες και πολίτες προσπαθούν να απομακρύνουν τη λάσπη, από τα καταστήματα και τα σπίτια τους κι έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών, που με μία πρώτη ματιά κρίνεται ανυπολόγιστη.



Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ από το υπ. Εσωτερικών στο Άργος

Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών θα δοθεί άμεσα στον δήμο Άργους για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, όπως ανακοινώθηκε από το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την πόλη.

Κατά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δημαρχείο της πόλης υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη γνωστοποιήθηκε ότι θα δοθούν στον δήμο Άργους - Μυκηνών κονδύλια από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση των υποδομών και για αντιπλημμυρικά έργα.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ζήτησε από τους υπουργούς να δοθεί επιπλέον επίδομα θέρμανσης στους πλημμυροπαθείς.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση σημείων του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύο που υπέστησαν φθορές, ενώ ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών στις υποδομές. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)




Πλημμύρες όμως είχαμε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα τόσο στο Κιάτο, όσο και στην Κόρινθο, από την έντονη βροχόπτωση. Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες συνεχίστηκε η άντληση των υδάτων.



Στην Κυπαρισσία έχουν υποχωρήσει τα νερά και δεν υφίσταται πρόβλημα.


Ειδικότερα, λόγω της υπερχείλισης χειμάρρου που διέρχεται περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την κοινότητα Κακόβατος, πλημμύρισαν έξι ισόγεια σπίτια και καλλιέργειες και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την απάντληση υδάτων και την παροχή βοήθειας σε κατοίκους, που δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους. Επίσης οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα και στις κοινότητες Λέπρεο και Ανήλιο.

Αναλυτικά, τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, από κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα είναι τα εξής:

-Στην Αχαΐα, κλειστή εξακολουθεί να παραμένει, λόγω κατολισθήσεων, η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Πλατάνου Αιγιάλειας. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στη νέα εθνική, μέσω Πούντας για όσους κατευθύνονται προς Αθήνα και μέσω Ακράτας, για όσους κατευθύνονται προς Πάτρα.

-Στην Κορινθία, έχει διακοπεί, λόγω κατολισθήσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που συνδέει το Ξυλόκαστρο με τα Καρυώτικα και οι οδηγοί κινούνται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

-Στη Λακωνία, πρόβλημα υπάρχει στο 15ο χλμ της εθνικής οδού Αρεόπολης- Καλαμάτας, όπου λόγω κατολισθήσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

-Τέλος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κατολισθήσεων, στο 1,5 χλμ της επαρχιακής οδού Άρνας-Πετρίνας και διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων oδών.

- Επίσης είχε διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω κατολίσθησης, στο 1,5 χλμ του δρόμου Στέρνας- Γυμνού και λόγω καθίζησης, στο 5,8 χλμ του επαρχιακού δρόμου Καπαρελίου- Λυρκείας. Η επικοινωνία με τα χωριά αυτά της ορεινής Αργολίδας διεξάγεται μέσω άλλων δευτερευόντων οδών.

Άνοιξε ο δρόμος για Νεμέα

Αποκαταστάθηκε η ζημιά, που είχε προκληθεί από καθίζηση στο δρόμο που οδηγεί στην πόλη της Νεμέας, από το 116ο χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης και πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στην Αργολίδα, νωρίτερα λόγω κατολισθήσεων στο 15ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Άργους- Τρίπολης, στο ύψος του Αχλαδόκαμπου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεγαγόταν από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας εργάζονται και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, που έχουν υποστεί ζημιά από την κακοκαιρία, για να αποκαταστήσουν τη βατότητα των δρόμων.


Πού χρειάζονται αλυσίδες τα αυτοκίνητα

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αλυσίδες χρειάζονται όσοι θελήσουν να μεταβούν στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρρας - Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα και Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 18 – 28 χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 35 – 55 χμλ, στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, από το 9 – 30 χλμ. αλλά και στον δρόμο που οδηγεί από το Αμύνταιο στον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου στη Φλώρινα.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης