Χωρίς εντάσεις οι παράλληλες συγκεντρώσεις Χ.Α. - αντιφασιστικών οργανώσεων

Χωρίς εντάσεις οι παράλληλες συγκεντρώσεις Χ.Α. - αντιφασιστικών οργανώσεων

Ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια - Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό σε Μοναστηράκι, Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα και όλοι οι δρόμοι στο κέντρο

Χωρίς εντάσεις οι παράλληλες συγκεντρώσεις Χ.Α. - αντιφασιστικών οργανώσεων
Για λόγους ασφαλείας, μετά από απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, δεν επιτρέπεται να εξελιχθούν σε πορείες.

Από τις 4 το απόγευμα, αντεξουσιαστές και αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι και τα Προπύλαια προκειμένου, όπως αναφέρεται στα καλέσματα, «να κόψουμε την προσέλευση των φασιστών και παράλληλα με τη συγκέντρωση στα Προπύλαια να περικυκλώσουμε τη σύναξή τους».

Κλείσιμο

Φωτογραφία από την αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια

Παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ., τα εκατοντάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, λίγη ώρα μετά τις 17:30 ξεκίνησαν πορεία προς την Παλαιά Βουλή στην οδό Σταδίου και συνέχισαν στην Πανεπιστημίου, όπου ολοκληρώθηκε η πορεία τους. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κινήσεις και παρατάξεις από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και εκπρόσωποι κοινοτήτων μεταναστών.

Κλούβες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στην οδό Αμερικής για να μην καταλήξει η αντιφασιστική πορεία στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση Χρυσαυγιτών.



Φωτογραφία από την αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια

Μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν από το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την «πολιτική και δικαστική σκευωρία και τις παράνομες προφυλακίσεις» του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού. 

Χρυσαυγίτες κρατώντας ελληνικές σημαίες άρχισαν να συγκεντρώνονται απέναντι από τη Βουλή αρκετή ώρα πριν τις 7, όποτε και ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση.


Φωτογραφία που ανήρτησε η Χ.Α. στην σελίδα της




Φωτογραφία από τη συγκέντρωση της Χ.Α. στο κέντρο της Αθήνας


Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Σε λειτουργία δόθηκαν οι σταθμοί του μετρό «Μοναστηράκι» και «Πανεπιστήμιο», που με εντολή της αστυνομίας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων σε Προπύλαια, Σύνταγμα και Μοναστηράκι είχαν κλείσει από την τρεις. Λόγω της συγκέντρωσης Χρυσαυγιτών κλειστός παραμένει ο σταθμός του Συντάγματος.

Οι σταθμοί θα λειτουργήσουν με νεότερη οδηγία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης