ΑΔΕΔΥ: Η ΠΑΣΚΕ πρώτη δύναμη – Πτώση των κυβερνητικών παρατάξεων

ΑΔΕΔΥ: Η ΠΑΣΚΕ πρώτη δύναμη – Πτώση των κυβερνητικών παρατάξεων

Μετά από ύβρεις, ξύλο και ένταση ολοκληρώθηκε το 35ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο 

ΑΔΕΔΥ: Η ΠΑΣΚΕ πρώτη δύναμη – Πτώση των κυβερνητικών παρατάξεων
Καθίζηση υπέστη η ΠΑΣΚΕ ,εξασφαλίζοντας τις μισές από τις έδρες που κατείχε στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας με την οποία ολοκληρώθηκε  το 35 συνέδριο της τριτοβάθμιας οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων . 

Στις εκλογές που πήραν μέρος 694 αντιπρόσωποι, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ υπέστησαν σημαντική πτώση των ποσοστών ενώ αύξηση παρουσίασε η Αυτόνομη Παρέμβαση ( Συριζα) ενώ  δύο έδρες εξασφάλισε και η πρωτοεμφανιζόμενη ΔΗΜΑΝ με επικεφαλής των πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο ο οποίος αποχώρησε από την ΠΑΣΚΕ . 
Συγκεκριμένα η ΠΑΣΚΕ έλαβε 174 ψήφους και 4 έδρες από 8 που είχε μετά τις προηγούμενες εκλογές, η ΔΑΚΕ 153 ψήφους και 4 έδρες από 5, η Αυτόνομη Παρέμβαση 114 ψήφους και 3 έδρες από 2 που είχε μέχρι σήμερα, το ΠΑΜΕ 99 ψήφους και 2 έδρες, οι Παρεμβάσεις 68 ψήφους και 2 έδρες, η ΔΗΜΑΝ (Μπαλασόπουλος) 63 ψήφους και 2 έδρες.

Πάντως μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δεν κύλησαν όλα ομαλά. Την Τετάρτη,  δημοτικοί αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης με συνθήματα και με σφυρίχτρες για να διαμαρτυρηθούν, ως προς τη στάση της ΑΔΕΔΥ στο θέμα της διαθεσιμότητάς τους.

Τελικά, πιάστηκαν στα χέρια με συνδικαλιστές, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χαμός για αρκετή ώρα.

Κλείσιμο
Μετά την εισβολή δημοτικών αστυνομικών που ήρθαν στα χέρια με συνδικαλιστές το μεσημέρι της Τετάρτης και την ένταση ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και τους συνδικαλιστές προερχόμενους από την ΕΥΠ, την Πέμπτη, το σκηνικό ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους ίδιους τους συνέδρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης