Κύπρος: 44.000 άτομα ζουν από τα κοινωνικά παντοπωλεία!

Κύπρος: 44.000 άτομα ζουν από τα κοινωνικά παντοπωλεία!

13.000 κυπριακές οικογένειες που δεν έχουν να φάνε λαμβάνουν βοήθεια από διάφορες εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία

Κύπρος: 44.000 άτομα ζουν από τα κοινωνικά παντοπωλεία!
Δεκατρείς χιλιάδες κυπριακές οικογένειες, δηλαδή περίπου 44 χιλιάδες άτομα λαμβάνουν αυτή τη στιγμή βοήθεια από διάφορες εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία.

Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να υπάρχει συντονισμός και έλεγχος στη διανομή της βοήθειας ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα εκμετάλλευσης και η βοήθεια να φτάνει στοχευμένα σε όσους την έχουν ανάγκη.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου αντιπροσωπείας των εθελοντικών οργανώσεων με επικεφαλής τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Κλείσιμο
Όπως δήλωσε ο Επίτροπος καταβάλλεται προσπάθεια για καλύτερο έλεγχο και αποτελεσματικότητα. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου από την πλευρά του εξέφρασε ικανοποίηση για τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι υπάρχουν φαινόμενα εκμετάλλευσης και καταγράφηκαν περιστατικά όπου πολίτες πάνε σε περισσότερα από ένα κοινωνικά παντοπωλεία για βοήθεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελείται , λέγοντας ότι έγινε  μια καλή δουλειά και ο ίδιος πίστευε ότι "υπήρχε μια περισσότερη ακαταστασία και ότι πολλοί έπαιρναν από διαφόρους διπλά και τριπλά".

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και στόχος είναι κανείς να μην πεινά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης