Είχαν όπλα και εκρηκτικά για... ολόκληρο λόχο!

Είχαν όπλα και εκρηκτικά για... ολόκληρο λόχο!

Τα κατασχεθέντα είδη εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση

Είχαν όπλα και εκρηκτικά για... ολόκληρο λόχο!
Σε… μπαρουταποθήκες είχαν μετατρέψει τα σπίτια και τα ποιμνιοστάσιά τους στο Ηράκλειο και το Λασίθι τέσσερις άντρες οι οποίοι διατηρούσαν κοινό οπλοστάσιο με όπλα και εκρηκτικά ικανά να εξοπλίσουν μια στρατιωτική μονάδα!

Πέντε αστυνομικές υπηρεσίες οργάνωσαν ταυτόχρονη επιχείρηση στα σημεία για τα οποία είχαν πληροφορίες ότι κρύβεται ο παράνομος οπλισμός και ανακάλυψαν ένα υποπολυβόλο τύπου UZI, τρία πιστόλια, 707 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, επτά γεμιστήρες όπλων και μια διόπτρα πολεμικού τυφεκίου, αλλά και 23 πυροκροτητές, 448,3 γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας και 271,2 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας, δύο κομμάτια βραδύκαυστης και ακαριαίας θρυαλλίδας μήκους 52 εκατοστών και 12,7 μέτρων αντίστοιχα και διάφορα είδη οπλισμού!

Κλείσιμο
Οι τέσσερις δράστες ηλικίας 47, 60, 21 και 60 χρόνων συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Λασιθίου, ενώ τα κατασχεθέντα είδη εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

*** Με ένα πιστόλι διαμετρήματος 7,65 mm μια γεμιστήρα που περιείχε τρία φυσίγγια και ένα στιλέτο μήκους 21,5 εκατοστών στο τσαντάκι που φορούσε στη μέση του, συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 21χρονος Έλληνας, ο οποίος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης