«Εμφύλιος» διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα

«Εμφύλιος» διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα

Στη Βουλή η τροπολογία για αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων σε πέντε ημέρες, αλλιώς τίθενται σε αργία - Το Πανεπιστήμιο Αθηνών «υπενθυμίζει» ότι ουδείς διοικητικός υπάλληλος από το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και επισημαίνει: «Ο υπουργός στο μεν Πάντειο δίδασκε ως καθηγητής, το δε Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι στην περιφέρεια στην οποία εκλέγεται»

«Εμφύλιος» διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα
«Σφίγγει» ο κλοιός του υπουργείου Παιδείας γύρω από τους διοικητικούς υπαλλήλους τεσσάρων πανεπιστημιών, που δεν έστειλαν τις λίστες της διαθεσιμότητας.

Σήμερα, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, και αφορά στα τέσσερα αυτά ανώτατα Ιδρύματα, που δεν απέστειλαν στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ.

Συνοψίζοντας την ουσία της ρύθμισης, αυτή εντοπίζεται στο ότι, εάν οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν απογραφούν μέσα σε πέντε ημέρες, θα τεθούν σε αργία.

Κλείσιμο
Επακριβώς, η ρύθμιση ορίζει τα εξής:

Α. Για όσα πανεπιστήμια οι διευθύνσεις προσωπικού δεν απέστειλαν στο ΑΣΕΠ την αποτίμηση των προσόντων των διοικητικών υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι εντός πέντε ημερών, μετά από σχετική πρόσκληση που θα κάνει το υπουργείο Παιδείας, μόνοι τους και χωρίς να μεσολαβήσει το οικείο πανεπιστήμιο, να κάνει την αποτίμηση των προσόντων σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να καταθέσει τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Β. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που δεν κάνουν από μόνοι τους την αποτίμηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα τίθενται σε αργία.

Την ίδια ώρα, πάντως, νέα πενθήμερη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εμφύλιος μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ μετά την κατάθεση της τροπολογίας

Η κατάθεση της τροπολογίας προκαλεί ήδή «εμφύλιο» στα πανεπιστήμια. Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παραμένει κλειστό λόγω απεργίας, υποδεικνύει άλλα πανεπιστήμια με διοικητικούς υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι από το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά δεν έχει τεθεί κανένας διοικητικός υπάλληλος σε αργία, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός, εν τω μεταξύ, το σπουδαίο γεγονός ότι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ουδείς διοικητικός υπάλληλος θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, διότι από τα πανεπιστήμια αυτά δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».

«Είναι γνωστό, συγχρόνως, στον κόσμο της Παιδείας, ότι ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, στο μεν Πάντειο δίδασκε ως καθηγητής, το δε Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι στην περιφέρεια στην οποία εκλέγεται...» προστίθεται σε άλλο σημείο.

Κατά τα άλλα, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Ίδρυμα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ αποφάσισαν νέα πενθήμερη απεργία, μπαίνοντας από τη Δευτέρα στην έκτη βδομάδα των κινητοποιήσεών τους.

«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση» αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης