Κώστας Γαβράς για Χρυσή Αυγή: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι!»

Κώστας Γαβράς για Χρυσή Αυγή: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι!»

Για «βαρβαρότητα» της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο κορυφαίος σκηνοθέτης και τόνισε την ανάγκη να μάθουν οι Έλληνες ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν λύσεις για τα προβλήματα του τόπου

 Τζόρβας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω από την Εθνική»
Κώστας Γαβράς για Χρυσή Αυγή: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι!»

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι βάρβαροι. Κάθε χώρα έχει τους βαρβάρους της. Κάθε φορά που υπάρχει μία κρίση, αυτοί μεγαλώνουν» είπε μεταξύ άλλων ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις και στην Χρυσή Αυγή.

«Η Γερμανία είχε τους βαρβάρους της, ήταν ο Χίτλερ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία και τα αποτελέσματα τα είδαμε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» τόνισε ο κ. Γαβράς, μιλώντας από το Λος Άντζελες, όπου παρευρέθηκε σε ειδική προβολή της ταινίας του Το Τσεκούρι.

«Η λύση δεν είναι να αρχίσουμε να πυροβολούμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να διδάξουμε στους Έλληνες ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη λύση στα προβλήματά τους, ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ψεύτικοι και ότι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας» επισήμανε ο κορυφαίος σκηνοθέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Greek Reporter.
Κλείσιμο

«Χάρηκα που έμαθα ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα: είναι δολοφόνοι. Σκοτώνουν ανθρώπους και χτυπούν ανθρώπους, στρέφονται κατά των μεταναστών» πρόσθεσε.

«Υπάρχουν πολλοί μετανάστες στην Ελλάδα. Αλλά είναι και αυτοί άνθρωποι και πρέπει να τους σεβόμαστε. Είμαι και εγώ μετανάστης στη Γαλλία και ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αν και με αποδέχθηκε ο γαλλικός λαός» συμπλήρωσε ο κ. Γαβράς.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να γυρίσει μια ταινία για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη δολοφονία του Φύσσα, ο σκηνοθέτης είπε: «Είναι σημαντικό να γυρίζονται ταινίες για την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, ντοκιμαντέρ όσο και μυθοπλασίας. Προσπαθώ να βρω την κατάλληλη ιστορία για να το κάνω.

Μιλώντας για την επιτυχία των ελλήνων κινηματογραφιστών, ο σκηνοθέτης είπε:«Χαίρομαι που βλέπω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα, αλλά λυπάμαι που υπάρχουν τόσο μεγάλα προβλήματα -όπως η ανεργία. Πρόκειται για ένα είδος δράματος -αν όχι τραγωδίας-, αυτό που ζουν οι Έλληνες» συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης