Στη φυλακή και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

-Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση και του τρίτου βουλευτή της Χρυσής Αυγής
-Καθοριστικά στοιχεία ο ρόλος του στην οργάνωση, η αιφνιδιαστική μετακόμιση μετά τη δολοφονία Φύσσα και το ότι ήταν εξαφανισμένος για 24 ώρες
-Η απολογία του Χρήστου Παππά διήρκησε περισσότερο από πέντε ώρες

«Πυρηνική» συνεργασία Γαλλίας - Πολωνίας
Στη φυλακή και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής
Προφυλακιστέος κρίθηκε έπειτα από απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Οι δικαστικοί λειτουργοί έπειτα από διάσκεψη που έγινε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, έκριναν ότι ο κ Παππάς θα πρέπει να προφυλακιστεί ακολουθώντας τους Λαγό και Μιχαλολιάκο.

Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ωστόσο στην απόφαση των δικαστικών θεωρείται ότι βάρυνε το γεγονός πως του αποδίδεται ο ρόλος του υπαρχηγού στην οργάνωση, το ότι μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά το σπίτι που νοίκιαζε στην Αθήνα καθώς και το γεγονός ότι εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ 24 ώρες αφότου εκδόθηκε το ένταλμα για τη σύλληψή του.

Κλείσιμο
Ο Χρήστος Παππάς εξερχόμενος από την πρώην Σχολή Ευελπίδων φώναξε προς τους δημοσιογράφους «Ζήτω η Ελευθερία» και «Ζήτω η Χρυσή Αυγή».

Συνθήματα φώναξαν και οι λιγοστοί συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, έξω από τα δικαστήρια.

Στις 10.00 το βράδυ της Πέμπτης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μετέβη με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στη ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμένει καθ'ολη τη διάρκεια της νύχτας. Κατά πληροφορίες την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η απολογία του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Η απολογία του κ. Παππά, ο οποίος βάσει του κατηγορητηρίου είναι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Χρήστου Παππά συνελήφθη διάσκεψη ανακριτών και εισαγγελέων προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το αν ο βουλευτής της ΧΑ θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο κτίριο 6 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, 15 λεπτά πριν την μία το μεσημέρι, ο Χρήστος Παππάς δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές».

Στο γραφείο του εισαγγελέα βρέθηκε νωρίτερα η Θέμις Σκορδέλη, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Η κυρία Σκορδέλη, έγινε γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος» στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, και λίγο αργότερα εμφανίσθηκε υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α΄Αθηνών, τον Ιούνιο του 2012.

Κατά τη διάρκεια ερευνών της αστυνομίας στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία μεταναστών, έντυπο υλικό της ΧΑ, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 145.000 ευρώ.

Την ώρα που προσερχόταν στον εισαγγελά η Σκορδέλη πολύ εκνευρισμένη φώναξε προς τους δημοσιογράφους: «140.000 δραχμές σε βιβλιάριο του 1994! Εμετός της κοινωνίας!».

Έχει κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Αφγανών, αλλά η δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές. Νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε στις 22 Ιανουαρίου του 2014.

Της ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής κροτίδων και της παραβίασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας (αφορά στα «μαϊμού» cd's που φέρεται να βρέθηκαν στην κατοχή της). Η κατηγορουμένη παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο στο αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο και μέχρι τότε κρατείται στη ΓΑΔΑ.









Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδόθηκε μία γυναίκα από τα 9 άτομα που αναζητούν οι Αρχές, περιφερειακό μέλος της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη σύζυγο ενός ακόμα καταζητούμενου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ακόμη αναζητείται ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης