Η Χρυσή Αυγή θεωρούσε τους Έλληνες «Αρεία Φυλή» και τους υπόλοιπους... υπανθρώπους

Η Χρυσή Αυγή θεωρούσε τους Έλληνες «Αρεία Φυλή» και τους υπόλοιπους... υπανθρώπους

Στους «υπανθρώπους» συγκαταλέγουν τους αλλοδαπούς, τους ομοφυλόφιλους, τους έχοντες κινητικά ή νοητικά προβλήματα αλλά και όσους διαφωνούσαν με τις θέσεις της - Διευθυντικός ο ρόλος του Νίκου Μιχαλολιάκου - Και οι έξι βουλευτές αρνούνται τις κατηγορίες

Η Χρυσή Αυγή θεωρούσε τους Έλληνες «Αρεία Φυλή» και τους υπόλοιπους... υπανθρώπους
Βαρύτατα είναι τα κατηγορητήρια που έχουν συντάξει οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος των κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Υιοθετούν πλήρως το πόρισμα του αντεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη και κάνουν λόγο για στρατιωτική δομή της Χρυσής Αυγής, απόλυτη ιεραρχία, τυφλή υπακοή και συνωμοτισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, στον Νίκο Μιχαλολιάκο αποδίδεται διευθυντικός ρόλος στη Χρυσή Αυγή.

Ενδεικτικά στο κατηγορητήριο αναφέρεται: 

Κλείσιμο
-«Η εν λόγω ομάδα (Χρυσή Αυγή) επικεφαλής της οποίας εξαρχής ήταν ο Ν. Μιχαλολιάκος μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπο την επωνυμία Χρυσή Αυγή. Ήδη κατά το χρόνο αυτό επήλθε διαχωρισμός του πολιτικού τμήματος της οργανώσεως από το επιχειρησιακό τμήμα αυτής σκοπός του οποίου ήταν η δια της βίας αντιμετώπιση των θεωρούμενων ως εχθρών της οργάνωσης»

-«Σε ιδεολογικό επίπεδο η οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρείας Φυλής (στην οποία φέρεται ανήκων και ο ελληνικός λαός) και της ανωτερότητας αυτής έναντι μη "Αρείων" πληθυσμών, δηλαδή θεωρεί ότι οι μη ανήκοντες στη "λαϊκή κοινότητα της φυλής" είναι υπάνθρωποι, τους υπανθρώπους, δε, συγκαταλέγονται οι αλλοδαποί, οι μετανάστες, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, οι έχοντες κινητικά ή νοητικά προβλήματα αλλά και οι διαφωνούντες με τις θέσεις και τις απόψεις της ΧΑ»

Σύμφωνα με πλρηοφορίες μέσα στη δικογραφία υπάρχει ανώνυμη επιστολή πρώην μέλους της ΧΑ που διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο στην οποία γίνεται λόγος ακόμα και για εμπόριο όπλων από τη Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά τους και οι έξι βουλευτές αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν με τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Νίκο Μιχαλολιάκο να υποστηρίζουν ότι η δίωξή τους γίνεται για πολιτικούς λόγους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης