Εισαγγελέας για το «λουκέτο» στα πανεπιστήμια

Εισαγγελέας για το «λουκέτο» στα πανεπιστήμια

Αντικείμενο της έρευνας, η οποία θα διενεργηθεί από τη ΓΑΔΑ, αποτελεί η εξακρίβωση τυχόν διάπραξης πλημμελημάτων, όπως για παράδειγμα η παράβαση καθήκοντος

Μέρκελ: Παράταση 10-15 χρόνια ζωής 17 πυρηνικών αντιδραστήρων
Εισαγγελέας για το «λουκέτο» στα πανεπιστήμια
Εντολή για τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να εξακριβωθεί η διάπραξη πλημμελημάτων όσον αφορά στα «λουκέτα» στα πανεπιστήμια, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κυρία Παναγιώτα Φάκου.

Αντικείμενο της έρευνας, η οποία θα διενεργηθεί από τη ΓΑΔΑ, αποτελεί η εξακρίβωση τυχόν διάπραξης πλημμελημάτων, όπως για παράδειγμα η παράβαση καθήκοντος.

Κλείσιμο
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετική αναφορά του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Το σκεπτικό το οποίο αναπτύσσει ο υπουργός Παιδείας στο αίτημά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη είναι ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοικτά. Στην αναφορά του ο κ. Αρβανιτόπουλος ζητά να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις από τη μη λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που εμποδίζει την άσκηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών και διοικητικών καθηκόντων τους.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν οτι η αναστολή της λειτουργίας που αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές που συμβάλλουν στη διαθεσιμότητα με υπεράριθμο προσωπικό δεν αναστέλλει την ευθύνη τους για ομαλή και ασφαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων πολλώ δε μάλλον για την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών, για την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου και εν γένει για τη λειτουργία του Ιδρύματος.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης