Χιλιάδες στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας

Χιλιάδες στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας

- Δάσκαλοι, καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι, δικαστικοί συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Μικροένταση σημειώθηκε νωρίτερα, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα στην αστυνομία

Κρέσιτς: «Δύσκολη η κλήρωση»
Χιλιάδες στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας
Σε αντιφασιστική διαμαρτυρία μετατράπηκε το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, εκεί όπου πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τη διαθεσιμότητα. Η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Κερατσίνι έδωσε ένα διαφορετικό ύφος στις κινητοποιήσεις.

Ένα πανό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Νίκος Πλουμπίδης» Κερατσινίου Περάματος, προς τιμήν του 34χρονου δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, υπήρχε στην κεφαλή της πορείας της ΑΔΕΔΥ που κατέληξε στην Βουλή. Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ οι διαδηλωτές κατέληξαν επίσης στο κέντρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στις συγκεντρώσεις βρέθηκαν πάνω από 10.000 διαδηλωτές. 

Κλείσιμο
Μικροένταση ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ

Μικροένταση σημειώθηκε ωστόσο, νωρίτερα έξω από τη Βουλή, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν μπουκάλια και ντομάτες στην αστυνομία. Τα ΜΑΤ ωστόσο δεν απάντησαν, κατευνάζοντας τα πνεύματα.

Νωρίτερα, ομάδα εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία έκοψε τις κορδέλες της αστυνομίας επί της Β.Σοφίας και προχώρησε προς τις κλούβες που βρίσκονται παραταγμένες στο σημείο, χτυπώντας δυνατά τις πόρτες. Ωστόσο, έπειτα από επέμβαση των ΜΑΤ οι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν, δίχως να σημειωθεί ένταση.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στην ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 15.00.

Για λόγους ασφαλείας και κατόπιν εντολής της αστυνομίας είχε κλείσει ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας νεκρώνει κυριολεκτικά, με την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, που κορυφώνει τις κινητοποιήσεις της ενάντια στη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τις «βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων».



Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους και την Παρασκευή θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη αποφασιστεί η διενέργεια 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) που θα συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Τη συμμετοχή τους στη στάση έχουν ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η ΟΜΕ - ΟΤΕ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.



Εξάλλου, σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από σήμερα έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου κατέρχονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Την αποχή των δικηγόρων όλης της χώρας από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη και την Πέμπτη, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.



Παράλληλα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν κι εκείνοι να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».

Αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κλειστός παρέμεινε ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 15.00 λόγω των συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι σιδηροδρομικοί θα συμμετάσχουν στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ, και έτσι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, από τις 11.00 έως τις 15.00.

Ως εκ τούτου θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ το μετρό θα τερματίζει στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και όχι στο αεροδρόμιο.














































































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης