«Θερίζει» το AIDS τους χρήστες ναρκωτικών

«Θερίζει» το AIDS τους χρήστες ναρκωτικών

Μεταξύ του 2010 και του 2011 τα κρούσματα μόλυνσης με AIDS αυξήθηκαν κατά 1500% - Ραγδαία αύξηση σημειώνεται και στην εξάπλωση της ηπατίτιδας


Τα περιττά κιλά φέρνουν την καισαρική πιο κοντά
«Θερίζει» το AIDS τους χρήστες ναρκωτικών
Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει η εξάπλωση του AIDS μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών στην Ελλάδα. Σε έγγραφο που διαβίβασε το υπουργείο Υγείας στην Βουλή επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με τα επίσημα του ΚΕΕΛΠΝΟ ανάμεσα στο 2010 και το 2011 τα κρούσματα μόλυνσης αυξήθηκαν 1.500% μεταξύ των χρηστων. Ετσι, ο επιπολασμός του ιού στους χρήστες ουσιών το 2011 αυξήθηκε ραγδαία από 0,8% σε 4,4%. Στην περιοχή της Αθήνας άγγιξε το 8,1%. Ραγδαία αύξηση σημειώνεται επίσης και στην εξάπλωση της ηπατίτιδας».

Την ίδια ώρα το Πανεπιστήμιο Αθηνών επισημαίνει πως παρατηρούνται «νέες αλληλουχίες HIV που εισήχθη στην Ελλάδα μετά το 2010, πιθανότατα από την Ασία» και προειδοποιεί πως «ο τρόπος διασποράς τους υποδεικνύει αλλαγές στον τρόπο μετάδοσης του ιού στην κοινότητα των ΧΕΝ (εξαρτημένα άτομα) στην περιοχή της Αθήνας»!

Τη σχετική ερώτηση είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου.

Στο ίδιο ερώτημα εκτός του υπουργείου Υγείας, απάντησε και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ενημερώνοντας μεταξύ άλλων ότι από τις κατασχέσεις έχει προκύψει ότι διακινητές της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (sisha, φθηνό ναρκωτικό) είναι ως επί το πλείστον αλλοδαποί κυρίως Πακιστανοί, Ιρανοί, Αφγανοί και Κούρδοι οι οποίοι παράλληλα διακινούν και ηρωίνη.

Απάντηση έχει δώσει και το υπουργείο Ναυτιλίας σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «τα τελευταία 10 έτη από Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος και σε συνεργασία με ημεδαπές και αλλοδαπές Αρχές έχουν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, περι τους 13,5 τόνους κοκαϊνης».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης