CNN: Η Τρόικα «σκότωσε» την Υγεία στην Ελλάδα!

CNN: Η Τρόικα «σκότωσε» την Υγεία στην Ελλάδα!

Για τις σκληρές περικοπές που αναγκάστηκε να κάνει η Ελλάδα στο σύστημα Υγείας αναφέρεται σε δημοσίευμά του το αμερικανικό δίκτυο

Κοπιάροντας μία… αυτοκτονία!
CNN: Η Τρόικα «σκότωσε» την Υγεία στην Ελλάδα!
«Θανατηφόρες» χαρακτηρίζει το CNN τις περικοπές ύψους 40% που επέβαλλε η Τρόικα στο σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, εξαπολύοντας επίθεση προς τους δανειστές και στην πολιτική σκληρής λιτότητας που εφαρμόζουν στη χώρα.

Σε δημοσίευμά του, το αμερικανικό δίκτυο υποστηρίζει πως η βαθιά ύφεση δεν αποτελεί πλέον λύση αλλά μέρος του προβλήματος με ανυπολόγιστο κόστος για τους ανθρώπους.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας δημόσιας καταστροφής της Υγείας. Προκειμένου να πιάσει τους στόχους που έχει θέσει η Τρόικα, η Ελλάδα έχει ''κόψει'' το μπάτζετ στην Υγεία πάνω από 40%», υποστηρίζει το δημοσίευμα που κάνει λόγο για το τραγικό αποτέλεσμα αυτών των περικοπών, όπως η αύξηση των μολύνσεων με ΗΙV πάνω από 200% από το 2010 κυρίως από ναρκομανείς, καθώς και μια επιδημία ελονοσίας στην Ελλάδα, την οποία το αμερικανικό δίκτυο χαρακτηρίζει ως «τη μεγαλύτερη των τελευταίων 40 χρόνων», επειδή μειώθηκαν τα κονδύλια για ψεκασμούς κουνουπιών.

Κλείσιμο
Μάλιστα το CNN επισημαίνει πως «πάνω από 200 σημαντικά φάρμακα έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των φαρμακείων, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός για τα φάρμακα μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό και οι φαρμακευτικές εταιρείες φεύγουν από την χώρα μαζικά».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα τονίζει πως από το 2008 μέχρι σήμερα, έχει σημειωθεί αύξηση πάνω από 40% στους ανθρώπους οι οποίοι αναφέρουν πως δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν την ιατρική φροντίδα την οποία θεωρούν αναγκαία, με την πλειοψηφία να είναι συνταξιούχοι.

Επίσης, στις τραγικές επιπτώσεις των περικοπών στην υγεία και της ύφεσης που μαστίζει την χώρα, το CNN καταλογίζει την αύξηση κατά 24% στα έξοδα νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα η βρεφική θνησιμότητα να έχει αυξηθεί 40% από το 2008 έως το 2010, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως «με ελάχιστες ελπίδες για το μέλλον, οι απελπισμένοι πολίτες ψάχνουν φθηνά συνθετικά φάρμακα, ενώ έχει εκτοξευθεί η χρήση αντικαταθλιπτικών. Ο ρυθμός αυτοκτονιών στην Ελλάδα ο οποίος ήταν από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη έχει ανέβει πολύ ψηλά, σημειώνει το CNN.

Το CNN καταρρίπτει τρεις μύθους για το σύστημα υγείας της Ελλάδας:


«Το σύστημα υγείας της Ελλάδας είναι ακριβό και ανεπαρκές»: «Μα υπάρχουν μόλις πέντε κρεβάτια στην Ελλάδα ανά χίλιους πολίτες, την ίδια στιγμή που υπάρχουν πάνω από 8 ανά 1000 στη Γερμανία», αναφέρει το CNN.

«Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες»:
«Οι Ελληνες δούλεψαν το 2011 2.038 ώρες τον χρόνο- 600 ώρες παραπάνω από τον μέσο Γερμανό», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Τα χρήματα των πακέτων διάσωσης σπαταλούνται»: «Τα χρήματα δεν δίνονται για να υποστηρίξουν το ελληνικό σύστημα υγείας- αντίθετα επιστρέφονται πίσω σε μεγάλες διεθνείς τράπεζες στη Γερμανία,την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», απαντά το CNN.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης