Λάρισα: Μηχανοδηγός έδωσε το τιμόνι του προαστιακού στην ανήλικη κόρη του

Λάρισα: Μηχανοδηγός έδωσε το τιμόνι του προαστιακού στην ανήλικη κόρη του

Και ο ελεγκτής καθησύχαζε τους τρομοκρατημένους επιβάτες λέγοντας πως «είναι πανεύκολο να οδηγείς τρένο»

Τραυματίστηκε 11χρονος κάνοντας τσουλήθρα σε… στέγη
Λάρισα: Μηχανοδηγός έδωσε το τιμόνι του προαστιακού στην ανήλικη κόρη του
Ένα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές έναν μηχανοδηγό, έναν ελεγκτή και την ανήλικη κόρη του πρώτου κατήγγειλε επιβάτης του προαστιακού των 6:27΄ της Κυριακής από Νέους Πόρους.

Σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία, που επικαλείται η εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας, οι επιβάτες του τρένου είδαν μια κοπέλα να μπαίνει στο θάλαμο του μηχανοδηγου και αρχικά να κάθεται στη θέση του συνοδηγού. Λίγη ώρα, όμως, αργότερα και συγκεκριμένα μετά τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ραψάνης διαπίστωσαν ότι η κοπέλα είχε μετακινηθεί στη θέση του οδηγού.

Κλείσιμο
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τη συμπεριφορά του μηχανοδηγού η απάντηση του ελεγκτή της αμαξοστοιχίας ήταν: «Μα είναι πανεύκολη υπόθεση να οδηγείς τρένο. Και αφού την επιτηρεί άλλωστε την κόρη του, δεν τον βλέπετε που είναι δίπλα της;»

Τελικά και αφού πρώτα μεσολάβησε ένα απότομο φρενάρισμα λίγο πριν το τούνελ των Τεμπών, ο μηχανοδηγός υποχρεώθηκε να διακόψει το «μάθημα» και να επιστρέψει ο ίδιος στη θέση του οδηγού του γεμάτου επιβάτες τρένου.

Και η πράξη αυτή του μηχανοδηγού έρχεται περίπου ένα μήνα μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία με τους 80 νεκρούς και τους 176 τραυματίες όταν, μάλιστα, πίσω από το τιμόνι του τρένου βρισκόταν επαγγελματίας μηχανοδηγός.

Τότε, στις 24 Ιουλίου, ο μηχανοδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα σε μια κλειστή στροφή με αποτέλεσμα το τρένο να εκτροχιαστεί και να προκαλέσει έτσι τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία τα τελευταία 40 χρόνια στην Ισπανία.

Προφανώς οι μνήμες αυτές ξύπνησαν σε πολλούς από τους επιβάτες του προαστιακού όταν είδαν πίσω από τιμόνι να βρίσκεται μια ανήλικη και τους επαγγελματίες (μηχανοδηγό και ελεγκτή) να επιδεικνύουν μια υπερβολική σιγουριά παρόμοια με αυτή που επέδειξε ο Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν όταν έτρεχε με 152 χλμ. σε μια στροφή όπου το όριο ταχύτητας ήταν 80 χλμ. την ώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης