Πατέρας 19χρονου: «Ο γιος μου δεν προσπάθησε να πηδήξει,τον πετάξαν ηθελημένα»

Πατέρας 19χρονου: «Ο γιος μου δεν προσπάθησε να πηδήξει,τον πετάξαν ηθελημένα»

Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα του άτυχου νεαρού - Τί λέει το πόρισμα των ιατροδικαστών - Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης το πόδι του είχε παγιδευτεί από την πόρτα του τρόλεϊ



Σύλληψη δύο ατόμων για εμπρησμούς στην Αττική και στα Χανιά
Πατέρας 19χρονου: «Ο γιος μου δεν προσπάθησε να πηδήξει,τον πετάξαν ηθελημένα»
Τραγική φιγούρα της ανείπωτης τραγωδίας στο Περιστέρι ο πατέρας του 19χρονου Θανάση, Γιάννης Καναούτης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Mega υποστήριξε ότι ο γιος του δεν αποπειράθηκε να πηδήξει από  τρόλει αλλά ουσιαστικά τον πέταξαν έξω.

«Εγώ πιστεύω ότι ο γιος μου δεν προσπάθησε να πηδήξει. Ότι τον πετάξανε. Ηθελημένα. Αφού φαινότανε. Αφού το παιδί που το είδα εγώ από κοντά, φαινότανε, δεν ήταν εύκολο και καταρχάς δεν μπορεί να πέσει κάποιος με την πλάτη, να πηδήξει από ένα παράθυρο με την πλάτη, το θέμα είναι ότι το παιδί το σκοτώσανε, εγώ το έχασα το παιδί», δήλωσε στο Mega, απευθύνοντας έκκληση σε όσους είδαν τι ακριβώς συνέβη να καταθέσουν.

«Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει την αλήθεια να πάει να καταθέσει, όχι στην τηλεόραση, στην τροχαία. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μπούνε μέσα», σημείωσε.

Κλείσιμο



Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση


Σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής λόγω πτώσης οφείλεται ο θάνατος του 19χρονου  Θανάση Καναούτη, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση την οποία δημοσιεύει το «Βήμα».

Το σώμα του άτυχου νέου είχε ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα, ωστόσο, ο 19χρονος δεν είχε κάποιον μώλωπα στα πόδια, γεγονός που δείχνει πως δεν επιβεβαιώνονται τα αρχικά στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με τα οποία «το πόδι τού 19χρονου παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο».

Ακόμη, ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα. Ωστόσο, οι ιατροδικαστές επεσήμαναν ότι από τη νεκροψία δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης ανέφερε ότι ο 19χρονος «διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή, ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα, για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια, ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν, η πόρτα έκλεισε, με αποτέλεσμα να του "πιάσει" το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, έπεσε».

Η κηδεία και τα επεισόδια που ακολούθησαν

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 19χρονο Θανάση Καναούτη, που σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε.

Αμέσως μετά την κηδεία, ωστόσο, επικράτησε ένταση στο Περιστέρι, και συγκεκριμένα περίπου 100 μέτρα από το σημείο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Ομάδες νεαρών άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα, με την αστυνομία να απαντά, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και προχωρώντας σε εννέα προσαγωγές.

Νωρίτερα, συγγενείς, φίλοι και πολλοί πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν από την τραγική υπόθεση, συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου, για να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση Καναούτη.

Οι περισσότεροι φίλοι του «Μπαζ» όπως ήταν το παρατσούκλι του 19χρονου στο facebook έχουν βάλει στο προφίλ τους φωτογραφίες με μαύρες κορδέλες σε ένδειξη πένθους με τη σύντροφό του Σάρα να τον αποχαιρετά με τη φράση «Καλό ταξίδι... να προσέχεις...».
















Την ίδια ώρα, διαμαρτυρία πραγματοποίησαν από τις 4 το απόγευμα πλήθος πολιτών στην πλατεία Δημαρχείου (σταθμός μετρό Περιστέρι) για τον θάνατο του 19χρονου, έπειτα από κάλεσμα της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου και του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας.



Αρκετός κόσμος, κυρίως νέα παιδιά, με συνθήματα και πανό διαμαρτυρήθηκαν για τον άδικο χαμό του 19χρονου, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το νεκροταφείο, όπου κηδεύτηκε ο άτυχος νεαρός.

«Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» και «η αλληλεγγύη το όπλο των λαών» ήταν μερικά από τα συνθήματά τους, κατά την πορεία που πραγματοποίησαν προς το μετρό Περιστερίου, όπου είχαν στηθεί οδοφράγματα της αστυνομίας, για προληπτικούς λόγους.

Εν τω μεταξύ, μικροένταση προκλήθηκε νωρίτερα, όταν αστικό λεωφορείο, που μετέφερε αρκετούς επιβάτες, στο ύψος της Παναγή Τσαλδάρη, σταμάτησε σε κόκκινο φανάρι. Μερικοί από τους συγκεντρωμένους περικύκλωσαν το όχημα και άρχισαν να το χτυπάνε, ως έκφραση οργής και αγανάκτησης για τον θάνατο του 19χρονου.

Μάλιστα, κάποιοι πέταξαν πέτρες προς το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του, ενώ έγραψαν επάνω του με κόκκινο σπρέι και κεφαλαία γράμματα τη λέξη «δολοφόνοι». 



Σημειώνεται πως κλειστή ήταν η Παναγή Τσαλδάρη, λόγω της κηδείας του 19χρονου. Mε απόφαση της ΟΣΥ Α.Ε. είχαν σταματήσει τα δρομολόγια των τρόλεϊ 12, 24, 25 τα οποία εξυπηρετούν την περιοχή, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων. Τα δρομολόγια άρχισαν να διεξάγονται κανονικά μετά το τέλος της κηδείας. Μετά την κηδεία άνοιξαν, επίσης, οι σταθμοί του Μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη, που είχαν κλείσει, έπειτα από εντολή της αστυνομίας. Οι συρμοί τερματίζουν στον Άγιο Αντώνιο. 

Πορεία τη Δευτέρα

Παράλληλα, για τη Δευτέρα 19/08, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Συγκοινωνιών στο σταθμό του μετρό Εθνική Άμυνα» με σκοπό - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - «να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και να σταματήσουν οι έλεγχοι των κεφαλοκυνηγών στα μέσα μαζικής μεταφοράς».



Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ έλεγξε το τρόλεϊ πάνω στο οποίο έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό ενώ έγινε και αναπαράσταση. Πραγματογνώμονες ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Ακόμη, η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης