Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάμο

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάμο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάμο
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, κοντά σε δύσβατο σημείο, στο Ακρωτήριο Πράσο.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις και τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα μαζί με το ελικόπτερο έκαναν ρίψεις στο σημείο, αφού ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν τα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.

Μόλις έπεσε το σκοτάδι, ανέλαβαν οι επίγειες δυνάμεις να την περιορίσουν.

Κλείσιμο
Έκαναν εγκατάσταση περίπου 3,5 χλμ. και περνώντας στην κυριολεξία μέσα από δύσβατα και επικίνδυνα μονοπάτια, κατάφεραν να την προσεγγίσουν και να την περιορίσουν.

Επί τόπου έφτασε και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Παπαγεωργίου, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ για να βοηθήσουν στην πυρόσβεση. Η μόνη περιοχή η οποία απειλήθηκε ήταν το μοναστήριο της Ζωοδόχου Πηγής και τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα αν άλλαζε φορά ο άνεμος.

Από νωρίς το απόγευμα, ο σεβασμιώτατος μητροπολίας Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσέβιος βρέθηκε στο μοναστήρι μαζί με τις μοναχές για να βοηθήσουν όπου και αυτοί μπορούσαν.

Αυτή την ώρα το παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, επιχειρεί να πλησιάσει στο σημείο για τον εντοπισμό ή όχι κάποιων ανθρώπων, αφού χθες το βράδυ, στην περιοχή, βρέθηκαν δύο οικονομικοί μετανάστες οι οποίο προφανώς είχαν περάσει από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ωστόσο διενεργείται έρευνα από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, για το ενδεχόμενο μήπως και κάποιοι οικονομικοί μετανάστες, έβαλαν φωτιά για να ζεσταθούν τις βραδινές ώρες και τους ξέφυγε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το i-samos.gr κοντά στο μέτωπο της φωτιάς το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκαν στο σημείο της φωτιάς δύο άντρες λαθρομετανάστες που είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα ότι κινδυνεύουν.

Δείτε φωτογραφίες: 







Φωτογραφίες από τους δύο λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς





Την ίδια ώρα σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άρλα στη δυτική Αχαΐα. Για την κατάσβεση επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο αεροσκάφη και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Συναγερμός για τη Δευτέρα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί πως αύριο, Δευτέρα, προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε:
Περιφέρεια Αττικής
Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία
Στο Λασίθι και το Ηράκλειο Κρήτης
Στα νησιά των Κυκλάδων και
Στη νότια Εύβοια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης